Mustafa Kemal Üniversitesinin gönderdiği açıklamayı yayınlıyoruz.

Haber Giriş : 15 Şubat 2005 03:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASIN DUYURUSU

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay İl Başkanı sayın Şefik ÇİRKİN'in 10.02.2005 tarihinde memurlar.net'te ?MKÜ'de Bilinçli Kadrolaşma İddiası? başlığı altında ve 11.02.2005 tarihinde yazılı basında benzeri başlıklarla yer alan Üniversitemizle ilgili demecini üzüntü ve hayretle okudum.

Bir siyasi partinin il başkanı sıfatıyla demeç veren sayın ÇİRKİN, söylediklerini yalnızca kendisinin değil, temsil ettiği siyasi partinin de görüşü olarak kamuoyuna yansıttığı içindir ki, ortaya attığı iddialar bir kez daha önem kazanmaktadır.

Mustafa Kemal Üniversitesi Türk Ulusu'nun üniversitesidir ve onun ?babadan kalma miras? olmadığı konusunda hiç kimsenin kuşkusu yoktur. Üniversiteler gerek yasal statüleri, gerekse ülkenin geleceğini yakından ilgilendiren çok önemli işlevleri nedeniyle toplumun gözbebeği kurumlardır. Bu kurumları eleştirmek isteyenler, hele bir de uzun yıllar devlet yönetiminde görev almış bir siyasi partinin temsilcisi sıfatıyla konuşuyorlarsa ?devlet ciddiyeti?nden uzaklaşmamak zorundadırlar. Gelişigüzel iddialarla bazı kişilere destek olma çabası içerisinde yapılan siyasi şovlara Üniversiteler konu edilmemelidir.

Tıp Fakültesi'nde görev süreleri sona eren iki yardımcı doçentin yeniden atanmamaları nedeniyle açılan davalar yargı önünde olduğundan, Üniversite yönetimince yapılan işlemin haksızlığına sayın ÇİRKİN'in ?yargı merciinden önce? karar vermesinin yukarıda sözünü ettiğimiz ciddiyetle ne denli bağdaştığını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bizim bu aşamadaki görevimiz yargı kararını bekleyip, gereğini yerine getirmektir. O nedenle, bu konu üzerinde daha fazla durmak istemiyorum.

Fakat sayın ÇİRKİN, verdiği demeçte son derece hassas bir hususa değinerek, Mustafa Kemal Üniversitesinde ?bölücü kadrolaşma? olduğu konusunda kendisinin ?ciddi endişeleri bulunduğunu? ileri sürmekte ve demecinin devamında ?eski örgüt mensuplarının önemli görevlere geldiğinin söylendiğini? ifade etmektedir.

Ben, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü olarak, sayın ÇİRKİN'i ve ?Çirkin'in söylediklerinin partinin görüşü olmadığını yazılı olarak açıklamadığı sürece- Milliyetçi Hareket Partisi'ni bu iddialarını kamuoyu önünde kanıtlamaya davet ediyorum. Sayın ÇİRKİN'in, ?endişelerimiz bulunmaktadır? veya ?söylenmektedir? gibi yuvarlak sözcüklerin arkasına saklanarak iddialarının sorumluluğundan kurtulma gibi bir ?ucuzculuğa? kaçacağını düşünmek istemiyorum. Aynı şekilde Milliyetçi Hareket Partisi'nin devlet yönetiminde görev almanın sorumluluğunu uzun yıllar üstlenmiş, devlet ciddiyetine sahip bir Parti olarak, kendi il başkanını popülist ve kısır politikalar uğruna Üniversiteyi ve onun yöneticilerini ?vatan haini? ilan etmekten uzak durması hususunda uyaracağı inancındayım.

Evet, Mustafa Kemal Üniversitesi'nde ?bölücü kadrolaşma olduğunu? ve ?eski örgüt mensuplarının önemli görevlere getirildiğini? söylemek, üniversite içerisinde ülkeyi bölmeye çalışan ?vatan hainleri?nin odaklandığını iddia etmek demektir. Bu arada belirtmek isterim ki, Üniversitedeki ?eski örgüt mensuplarının? kimler olduğu konusunda kamuoyunu bilgilendirmek de sayın ÇİRKİN'in politikacı olarak asli görevleri arasındadır.

Şimdi tekrar ediyorum; Şefik ÇİRKİN ve Milliyetçi Hareket Partisi, Mustafa Kemal Üniversitesi içerisindeki vatan hainlerinin kimler olduğunu kamuoyuna hiç vakit geçirmeksizin, basın yoluyla ve kanıtlarını da ortaya koyarak, açıklamak zorundadırlar. Bunu hemen yapmadıkları takdirde böyle bir ithamda bulunmakla hem Üniversite'nin manevi şahsiyetini hem de Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü olarak şahsımı ?sui zan? altında bıraktıklarını bilmeli ve bunun hukuki sonuçlarını üstlenmelidirler.

Ayrıca, başta Ülkemizin bölünmez bütünlüğünden yana olan ve bu Ülkeyi seven tüm kişi ve kuruluşlara buradan sesleniyorum; lütfen el ele verelim ve Şefik ÇİRKİN'i Mustafa Kemal Üniversitesi içerisinde var olduklarını iddia ettiği vatan hainlerinin kimliklerini açıklamaya davet edelim.

Açıklasın ki, bu hainler eylemlerinin hesabını yargı huzurunda versinler. Ancak bu açıklamadan kaçınırsa, kendisi hakkında kamuoyunun yapacağı değerlendirmeye ben de yürekten katılıyorum.

Halkımıza saygıyla duyurulur.

Prof.Dr. Metin GÜRKANLAR

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber