Heronlar göreve hazır

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2010 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsrail'le anlaşması 2005'te imzalanan 10 adet Heron tipi insansız hava aracının, 2'si Batmana gönderilerek test uçuşuna başlandı.

Batman'daki İnsansız Hava Araçları Merkezi Komutanlığı'na getirilip hizmete sokulan Heronlar test uçuşlarına başlamasıyla beraber Batmanlılar Heronların uçuşunu gözetler oldu. Daha önce kiralanan Heron ile birlikte İsrailli uzman personel de Batman'da görev yapmıştı. Geçen süre zarfında Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin Heron eğitimleri tamamlandı. Yeni teslim alınan Heronları Türk askeri uçuruyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK kamplarını BBG evi gibi izlemesini sağlayan Heron adlı İnsansız Hava Araçları (İHA) Batman semalarında test uçuşu yaptı. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile dönemin kuvvet komutanları, PKK'ya yönelik olarak 16 Aralık 2007'de düzenlenen ilk sınır ötesi hava harekatını sabaha kadar Genelkurmay Karargahı'nda takip etmişler ve operasyon sonrasında Büyükanıt "PKK kampları bizim için artık BBG evi gibi" açıklamasını yapmıştı.

Komutanların o gece operasyonu izlemelerini sağlayan, İsrail'den kiralanan Heron adlı insansız hava aracıydı. Operasyon bölgesinde dolaşan Heron'un üzerindeki link donanımı, görüntülerin Ankara'daki Harekat Merkezi'nde gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağlamıştı.

İsrail'den kullanıcı personeliyle birlikte 10 milyon dolara kiralanan Heron, 13 Temmuz'da 2008 tarihinde Batman'ın Demiryolu Köyü Güvercinli Mezrası yakınlarında motor arızası nedeniyle düşmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber