MHP: Anayasa paketine destek vermeyeceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2010 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, partisinin Anayasa değişikliği teklifine destek vermeyeceğini ve karşı duracaklarını belirterek, "AKP'yi, bu değişiklik teklifini oy çokluğu ile gerçekleştirme inadından vazgeçmeye davet ediyorum" dedi.

Parlamentoda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şandır, MHP olarak Anayasa değişiklik teklifine bütünüyle karşı duracaklarını söyledi.

Teklifi, "samimi, dürüst ve ciddi" bulmadıklarını ifade eden Şandır, "Anayasa değişikliği oy çoğunluğu ile yapılmaz, oy birliği ile yapılır. AKP'nin oy birliği aramak gibi bir gayretinin olmadığı ortadadır" diye konuştu.

AK parti'nin, Anayasa değişikliği için siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından 3 gün içinde cevap beklemesini, "saygısızlık" olarak niteleyen Şandır, şunları kaydetti:

"AKP'nin, bu Anayasa değişikliği teklifini 7,5 yıldan sonra, bir uzlaşma zemini de aramaksızın topluma dayatmasının gerekçesi, sebebi, acaba başlattıkları PKK açılımına destek oluşturmak için mi böyle bir değişikliği bu tarihte getiriyorlar? Ya da yargı ile olan kavgalarında ellerini güçlendirmek için mi böyle bir Anayasa değişikliği teklifini uzlaşma aramadan gündeme getiriyorlar? Önümüzdeki dönem AKP iktidar olmayacaktır. AKP'den Yüce Divanda hesap sorulacağı iddiaları yüksek sesle dile getirilmektedir."

Bir soru üzerine Şandır, değişikliklerin Anayasa Mahkemesine götürülmesi konusunun partisinin kurulları tarafından değerlendirileceğini, gerekiyorsa o yöndeki gayretlere de katılabileceklerini söyledi. Şandır, "Ama bu, bugünün meselesi değildir" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber