Çubukçu, ilk bayan makinistleri ağırladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2010 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, TCDD'de çalışan Türkiye'nin ilk bayan makinistlerini kabul etti.

Bakan Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı Tevfik İleri Salonu'nda, Eskişehir Atatürk Anadolu Meslek Lisesi Raylı Sistemler Teknolojisi Bölümü mezunu olan ve TCDD'de çalışan Türkiye'nin ilk kadın makinistleri ile hareket memuru 4 öğrenciyi kabul etti. Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde mesleki ve teknik eğitim alanında özellikle hareket memuru ve makinistlik gibi alanlarda yetişmiş öğrencilerin hizmet vermeye başlamasının çok memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bu alanda yetişmiş kız öğrencilerin makinist olarak devlet demiryollarında göreve başlamalarının son derece gurur verici olduğunu belirten Çubukçu, "Bunlar bir ilk olduğu için son derece anlamlı. Aynı zamanda hareket memuru olarak okullarını bitirmiş ancak göreve başlamamış kızlarımız var. Bundan çok büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi.

Eskişehir Atatürk Anadolu Meslek Lisesi Raylı Sistemler Teknolojisi mezunu olan ve TCDD'de göreve başlayan Nisa Çötok, 1. Bölge'de Haydarpaşa'da makinist yardımcısı olarak göreve başladığını söyledi. İşe başladığı için çok memnun olduğunu belirten Çötok, bu alanı seçtiği için de hiçbir şekilde pişman olmadığını ifade etti.

Gülşen Karakaya da, okul müdürü tarafından bu alana yönlendirildiğini belirterek, stajlarda TCDD'ye girdikçe bu alanı daha çok sevdiğini anlattı. Karakaya, "Koskoca bir trene hakim olmak çok güzel bir duygu" dedi.

Bakan Çubukçu, yeni mezun makinistlere sorular yöneltti. Bakan Çubuk'un yolcuların kendilerini yadırgayıp yadırgamadığını sorması üzerine makinist Karakaya, "Duraklara geldiğimiz zaman yolcular tarafından dikkat çekiyoruz. Normalde erkek görmeye alışmışlar, bizi görünce şaşırıyorlar. Belki de korkuyorlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yeni mezun bayan makinistler Bakan Çubukçu'ya çiçek ve tren maketi takdim ederken, Bakan Çubukçu da öğrencilere saat hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber