AÜ ilahiyat fakültesi halka açılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2010 11:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesince halkın dini konularda doğru bilgilendirilmesi amacıyla her hafta sonu halk konferansları düzenlenecek.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nesimi Yazıcı, yaptığı açıklamada, fakültelerinin gerek akademik kadro gerek üretilen bilgi açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bu birikimi vatandaşlarla paylaşmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Dini konularda bir zihin karmaşıklığı yaşandığını ifade eden Yazıcı, "Halkımızın fakültenin akademik birikiminden yararlanması ve dini açıdan doğru bilgilendirilmesi amacıyla hocalarımızı her hafta sonu vatandaşlarımızla buluşturacağız" dedi.

Bu çerçevede geçmişte de benzer konferansların düzenlendiğini ve halkın ilgisiyle karşılaşıldığını dile getiren Yazıcı, bu geleneği tekrar canlandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Konferanslarda öğretim üyelerinin, yaratılış, Kur'an-ı Kerim ve mesajı, Hz. Muhammed ve diğer peygamberler konusunda katılımcıları bilgilendireceğini anlatan Yazıcı, halk konferanslarının bu aydan itibaren mayıs ayı sonuna kadar her cumartesi saat 13.00'te fakültenin Yunus Emre Konferans salonunda gerçekleştirileceğini bildirdi.

Yazıcı, halkın göstereceği ilgiye göre gelecek sene de bu konferanslara devam etmeyi düşündüklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber