MHP'li Başkan: Durak aklanıp partiye dönecek

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Mart 2010 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Recai Yıldırım, rüşvet ve rant iddialarıyla mal varlığı tartışılınca Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla partiden istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın aklanacağına inandığını belirtti.

Yıldırım, ?Sayın Aytaç Durak, zaten rüşveti ihbar eden kişidir. Aklanıp, davul-zurnayla partimize geri dönecektir? dedi.

Seçim bölgesi Adana'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Recai Yıldırım, Belediye Başkanı Aytaç Durak üzerinden partilerine savaş açıldığını savunarak, ?AKP, Aytaç Durak ve MHP'yi, bir taşla iki kuş vurur gibi vurmayı düşünüyor. Aytaç Durak'ın rüşvet iddiasıyla suçladığı, rüşvete bulaştığını söylediği insanların üzerine gidilmiyor. Aytaç Durak'ın üzerine çullandılar. Adam, (rüşvet pazarlığı yapanlar var) diyor, ama, herkes Aytaç Durak'ın üzerine gidiyor. Adana çok önemli bir bölge. MHP önümüzdeki seçimlerde AKP'yi Adana'dan silecek, tasfiye edecektir. O nedenle Adana Türk siyasetinde çok önemli bir bölgedir? dedi. Durak'ın istifa gerekçesinin koruma amaçlı olduğunu, yargılama sonucunda da yeniden tertemiz hale geleceğine inandığını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi.

?Aklandığı zaman tekrar MHP'ye dönecek, tabi biz de davul-zurnayla partiye yeniden katacağız. Zaten yargılanması ve aklanması şartıyla istifası istenmişti genel başkanımız tarafından. Gitti kendi kendini ihbar etti adam. Dolayısıyla bu soruşturma sonucunda da biz Aytaç Durak'ın aklanacağına inanıyoruz. Bu bir AKP operasyonudur. AKP Aytaç Durak'ı affedememiştir. İçerideki belediye meclis üyelerini ayartmak suretiyle, yeniden Aytaç Durak'a müfettişler göndererek, özel mahkemelerde mahkum etmeye, suçlu çıkartmaya niyetleri var. Biz Türk hakimlerine, savcılarına inanıyoruz. Aytaç Durak beyin aklanacağı kanaatindeyiz. Bu gelişmelerden elbette üzgünüz. Aytaç Durak, dünden bugüne yapmış olduğu bir yolsuzluktan dolayı araştırılmıyor.?

Adana'da yaşanan olaylarda Ak Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik'in de etkisi olduğunu öne süren Yıldırım, belediye bürokratlarının seçim döneminde su faturaları ile dağıtılan broşürlerle ilgili ifadelerinin alınmasına da değinerek, şöyle konuştu:

?Özellikle Ömer Çelik'in buralara gelip, birşeyler çevirdiği bilinmektedir. En son, Aytaç Durak beyin, Başbakan'a yönelik, ?Dokunulmazlıkları kaldır da yargılan, bir görelim' açıklamasının ardından, Ömer Çelik'in, Aytaç Durak'ı tehdit eder gibi açıklaması olmuş, belediye bürokratlarını, çalışanlarını tehdit etmiştir. Belediye bürokratları dün savcılığa çağrıldı. Ömer Çelik'in tehdidinden 2-3 gün sonra bürokratlar savcılığa çağrılırsa bu tesadüf olamaz. Bu kadar örtüşmez üst üste gelmez. AKP Aytaç Durak'ın kazanmasını hazmedememiştir. AKP kendine muhalif olanları bugün cezaevlerinde süründürmektedir. AKP kendine göre yargı yaratma çabası içindedir.?

Milletvekili Yıldırım, Durak hakkında, ?2 milyar dolarlık serveti var. Bu serveti imar rantından edindi? suçlamalarının da yersiz olduğunu iddia ederek, ?Mustafa Tuncel, Aytaç Durak hakkında, iddialarını teyit edecek bir satır, bir sayfa savcılığa bir şey mi bildirdi? (Elimde kaset var) dedi, çocuklarına yaptığı vasiyetten bahsetti, (iddialar ve belgeler var, açıklayacağım) dedi. Haysiyet sahibi bir insan bu kadar suçlamalarda bulunup, kamuoyunu rahatsız ettikten sonra bir satır belgeyi savcılığa vermez mi? Bu kadar insanları suçlamak basit mi, ucuz mu? İnsanların haysiyetini onurunu kamuoyunda rencide edecek iddialarda bulunuyor ve bunu belgelerle teyit ve tespit edemiyorsunuz yalancısınız, şerefsizsiniz, müsterihsiniz demektir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber