Cumhurbaşkanı Gül yeni kaymakamları kabul etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2010 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kaymakamların gittikleri yerde topluma liderlik yapması ve bulundukları yere vizyon getirmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve görevlerine yeni atanan 55 kaymakamı Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen kabulle ilgili Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre Gül, kaymakamlara hitaben yaptığı konuşmada, kaymakamları kutladı ve görevlerinde başarılar diledi.

Devletin güçlü, başarılı olması ve çağdaş ülkelerin ilerisine geçmesi için yapılacak tüm çalışmalarda kaymakamların önemli görevleri olduğunu ifade eden Gül, kaymakamların bulundukları yerde devleti ve hükümeti temsil ettiğini söyledi.

Kaymakamların kamu yönetiminin en temel direklerinden biri olduğunu vurgulayan Gül, ?Kaymakam olarak başlıyorsunuz, vali oluyorsunuz, devlette önemli görevlerde bulunuyorsunuz. Sizlerin arasından yetişenler devletin birçok kurumlarında, çok önemli görevler yapıyorlar. Cumhurbaşkanlığında da üç senedir değerli arkadaşlarınızla beraber çalışıyoruz ve hepsinin performansını da görüyorum? dedi.

?TEMEL İLKELERİ GÖZ ARDI ETMEDEN HERKESİ KUCAKLAYIN?

Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamların sorumluluklarının büyük olduğunu dile getirerek, ?Kaymakamların gittikleri yerde topluma liderlik yapmaları ve bulundukları yere vizyon getirmeleri gerekir? diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamların devletin temel ilkelerini göz ardı etmeden herkesi kucaklamaları, her türlü görüşe, farklılığa saygı duyarak, hepsini zenginlik olarak görüp sahip çıkmalarının çok önemli olduğunu kaydetti. Gül, ?Vatandaşa sahip çıktığınızı gösterdiğiniz andan itibaren, vatandaşın da sizi nasıl sahiplendiğini siz anında hissedeceksiniz. Asil milletimizin böyle bir hasleti vardır? dedi.

Devletin eğitim için kaymakamlara çok kaynak ayırdığını, şimdi de kaymakamların bunun karşılığını vereceğini belirten Gül, yeni atanan kaymakamların görevlerini başarıyla yerine getireceğine emin olduğunu söyledi.

?KIZ ÇOCUKLARINI EĞİTİME TEŞVİK EDİN?

Gül, kaymakamların görev yerlerinde eğitim ve sağlık konuları başta olmak üzere sosyal devlet olmanın gereğini göstermelerini isteyerek, ihtiyaç sahiplerinin en iyi kaymakamlar sayesinde gözlemleneceğini belirtti.

Türkiye'nin birinci önceliğinin eğitim olduğunu yineleyen Cumhurbaşkanı Gül, nitelikli eğitimin önemine işaret etti. Gül, vatandaşların fırsatlara ulaşması, özellikle de kız çocuklarının eğitimi konusunda kaymakamların bilgilendirici ve teşvik edici olmasını istedi.

Her ilçeye internet bağlantısının sağlandığını anlatan Gül, eğitimde kaynaklara ulaşma konusunda önemli imkanlar bulunduğunu belirterek, bunların halkın, öğretmenlerin, öğrencilerin hizmetine sunulmasını temin edecek kişilerin de kaymakamlar olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamların gittikleri yerin kalkınmasına da önem vermeleri gerektiğini, kalkınma projelerinin geliştirilmesi, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak işlerin yapılmasının da kaymakamların sorumluluğunda olduğunu ifade ederek, birçok kaymakamın bu konuda başarılı olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaymakamlardan çevre konularına da önem vermelerini isteyen Cumhurbaşkanı Gül, bütün vatandaşlara eşit davrandıkları sürece kaymakamların başarılı olacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından, 94. dönem kaymakamlarından, eğitimlerini ilk üç derecede tamamlayanlara ödüllerini verdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da törende yaptığı konuşmada, kaymakamların eğitim süreçleri hakkında bilgi vererek, kaymakamları kabulünden ve mülki idare mesleğine ilgi ve desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber