TRT: İftiracılar ücretleri 5-10 kat abartıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2010 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Haber'de yayınlanan "Çıkış Yolu" isimli programın hazırlayıcısı olan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Star yazarı Ergün Babahan'ın aldığı ücretle ilgili yapılan spekülasyon ve dedikodularla ilgili TRT'den açıklama yapıldı.

CHP'li bir milletvekilince meclis gündemine getirilen ve internet sitelerinde dedikodusu yapılan konuyla ilgili olarak TRT'den yapılan açıklamada kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğine dikkat çekildi.

TRT Haber Koordinatörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

TRT Haber kanalının 18 Mart gecesinde başarılı bir açılışla yayın hayatına "merhaba" demesi, Türkiye'de bir heyecan dalgası oluşturdu. Pek çok kişi Türkiye'nin bir numaralı yayıncılık markası olan TRT'nin bu başarılı çıkışını takdirle karşıladı. Ancak sınırlı sayıda da olsa TRT'nin başarı hanesine yeni bir halka daha eklemesinden rahatsız olanlar yok değildi.

Bu küçük azınlık, TRT'nin kısa sürede elde ettiği başarıları alkışlamak ve bunları Türkiye adına kazanım kabul etmek yerine, çirkin bir iftira kampanyasına imza atmayı tercih ettiler. Bir internet sitesi üzerinden başlatılıp çeşitli medya kuruluşları tarafından da alıntılanarak sürdürülen bu kampanya çerçevesinde, TRT HABER'de yayınlanan "Çıkış Yolu" adlı programın yorumcuları Ergun Babahan ve Ekrem Dumanlı'ya aylık 30.000 ve 50.000 TL gibi astronomik ücretler verildiği ileri sürüldü.

Gazetecilere verilen ücretleri 5 - 10 kat abartarak, kamuoyunu yanlış bilgilerle yönlendirmeye çalışmak bilinçli bir yıpratma faaliyetidir. Kaldı ki program yapımcılarından biri resmi dilekçe ile TRT kurumuna başvurarak; "hiçbir şekilde TRT'den ücret talep etmediğini" belirtmiştir.

Bu çirkin iftirayı atarken, TRT yönetimine, program yapımcılarına ya da yorumcuların bizzat kendilerine gerçeği sormayı gerekli görmeyen anlayışın yaptığı işe gazetecilik denemez. Yüzlerce TRT çalışanının gecesini gündüzüne katarak ortaya koyduğu emeğe böylesine çirkin bir iftirayla karalama yapmaya çalışan anlayış ancak ve ancak karanlık bir ruh halini temsil edebilir.

Öte yandan böylesine akıldan uzak, gerçek dışı ve çirkin bir iftirayı, kayda değer bularak, bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşımak da Türkiye açısından üzücü bir durumdur.

Kamuoyumuza saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber