Vaniköy Çetesi'nden iki savcı yargılanıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Mart 2010 11:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Vaniköy'de uyuşturucu parası nedeniyle savaşan iki çeteyi çökertmek amacıyla yapılan telefon dinlemelerine takılan ve haklarında dava açılan eski Ankara ile halen Batman Cumhuriyet Savcısı Ercan Yalçınkaya ve Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde yargılanmaya başladı.

İlk duruşmaya Altay ve Yalçınkaya katılmadı. Savcı Altay, ?'görevi kötüye kullanma, suç delillerini gizleme'' ile Yalçınkaya ise ?'çıkar amaçlı suç örgütüne üye olma, rüşvet alma'' iddiasıyla yargılanıyor. Duruşmada, dinleme tapelerinde sık sık geçen ?onu 500 kez öpeceğiz?, ?daha az öpeceğiz? ifadeleri damgasını vurdu. Daire Başkanı Ceylani Tuğrul, ?Öpücükte sayı görünce bizim aklımıza başka şeyler geldi. Öpücük rüşvetin ne kadar olacağı, bir şeyin şifre olmasın'' diye sordu.

İFADESİ TALİMATLA ALINACAK

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, sanık Altay'ın ifadesinin talimatla İstanbul'da alınmasına, rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamayan Yalçınkaya'nın gelecek duruşma hazır olmasına karar vererek duruşmayı ileri tarihe erteledi. Batman Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Yalçınkaya'nın adı, Yargıtay-MİT-Çakıcı skandalında da geçmişti. ? LÜTFİ KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber