Orta Doğu Teknik Üniversite'nin adı bu kez esrar skandalına karıştı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Mart 2010 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ODTÜ Kampüsü yanındaki boş arazide, telefonla teknik takibe takılmamak için Kızılderililer gibi ateş yakan uyanık torbacı ve esrar almaya gelen 12 öğrenciyi polis suçüstü yakaladı

ZAFER KÜTÜK ANKARA

Öğrenci hareketlerinin sembolü olan Orta Doğu Teknik Üniversite'nin (ODTÜ) adı bu kez esrar skandalına karıştı. Üniversitenin Yüzüncü Yıl Nizamiyesi çıkışının hemen yanındaki boş arazide esrar satan torbacı, öğrenci gibi davranan narkotik polisi tarafından yakalandı. Kısa süre içinde torbacı etkisiz hale getirilirken esrar almaya gelen 12 öğrenci de gözaltına alındı. Uyanık torbacının telefonla teknik takibe takılmamak için öğrencileri çağırırken ateş yaktığı ve bunun ?Mal var gelin' anlamına geldiği olduğu öğrenildi. Uyuşturucu satmak suçundan hakim karşısına çıkartılan Kerem K. tutuklanırken, çeşitli fakültelerden 12 öğrenci tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BANYO KÜVETİNDE ESRAR BÖLMESİ 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü'nün Yüzüncü Yıl Kapısı'nın yanındaki boş arazide ateş yakılıp esrar satıldığının istihbaratını alan narkotik polis önceki gece bölgeye operasyon düzenledi. Önceki akşam 21.00 sıralarında Kerem K. adlı şüphelinin gelip ateş yakmasıyla Ankara Emniyeti'nde görevli polisler harekete geçti. Üzerindeki toz esrarla birlikte Kerem K. gözaltına alınırken, ateşi görüp esrar almaya gelen 12'si ODTÜ öğrencisi,

18 kişi de gözaltına alındı. Kerem K.'nin lüks evinde yapılan aramada ise banyo küvetinin altındaki gizli bölmede 350 gr toz esrar bulundu. İfadesinin alınmasının ardından Kerem K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

12 ÜNİVERSİTELİ SERBEST KALDI 

Uyuşturucu kullanmak suçundan gözaltına alınan ODTÜ öğrenciler, Ahmet K., Onur Ö., Hasan C., Tural T., Kemal H., Rustam A., Anar M., Egor K., Hakkı K.A., Çağın S., İsmail C.A. ve Eren Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber