Ambulans adresi bulamadı zehirlenerek öldüler

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Mart 2010 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ufuk SOYHAN

Denizli'de sobadan zehirlenen 40 yıllık evli çift, son bir gayretle torunlarını odadan çıkarıp, Acil Servis'i aradı. İki kez sokaktan geçip, adresi bulamayan ambulans "Yanlış ihbar" diye döndü...

Denizli'de, sobadan sızan gazdan zehirlenen 40 yıllık evli çift 3 yaşındaki torunlarını son gayretle odadan çıkarıp 112'yi aradı. İki kez sokaktan geçen ve adresi bulamayan ambulans, "Yanlış ihbar" diyerek dönünce çift zehirlenerek öldü. Jandarma 2 gün sonra eve girince çiftin 3 yaşındaki torununu yatak odasında, dedesinin cesedine sarılmış ve yarı baygın halde buldu.

İKİ GÜN SONRA BULDULAR

Denizli'nin Başkarcı beldesinde oturan Ramazan Memiş (65) ve eşi Dudu Memiş (63), geçen hafta oğulları Aydın Memiş'i arayarak, 3 yaşındaki torunları Ramazan Mert Memiş'i çok özlediklerini söyledi. Aydın Memiş de geçen pazar günü oğlunu getirip bıraktı. Çarşamba günü akşamı evlerine giren Memiş çifti ve minik torunu, perşembe günü hiç dışarı çıkmadı. Işıkları gece-gündüz yanan çiftin bir komşusu, cuma günü kapılarını çalmasına rağmen cevap alamadı. Akşam evin ışıklarının yandığını görünce kapıyı bir kez daha çaldı ama yine yanıt alamayınca, Ramazan Memiş'in kardeşi Turan Memiş'i aradı. Turan Memiş şüphelenerek jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma çilingir yardımıyla eve girince, Dudu Memiş'i soba yanan odada, eşi Ramazan Memiş'i ise yatak odasında ölü olarak buldu. Çiftin torunları ise dedesinin soğuk bedenine sarılmış halde bulundu. Kendisine dokunan jandarmayı görünce gözlerini açan minik Ramazan Mert'in gazdan etkilendiği ve açlıktan bitkin düştüğü belirlendi. Servergazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ramazan Mert'in sağlık durumunun iyi olduğu, yaşlı çiftin ise sobadan sızan karbonmonokist gazından zehirlenerek yaşamlarını yitirdiği belirlendi. Ev telefonunun açık olduğu görülünce yapılan incelemede, en son 112 Acil Servis'in arandığı tespit edildi. Zehirlendiklerini fark eden Ramazan Memiş'in son bir hamleyle 112 Acil'i aradığı, yanlarında uyuyan torunlarını etkilenmemesi için yatak odasına kadar götürdüğü, burada yere yığılarak can verdiği sanılıyor.

SORUŞTURMA AÇILDI

Ramazan Memiş'in 30 yıllık komşusu Galip Demir, olay gecesi ambulansın siren çalarak sokaktan iki kez geçtiğini gördüğünü anlattı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, soruşturma açılması talimatı verirken, "Ambulansın evi bulamadığı yönünde bir iddia var. 112'ye göre adres bulunamamış. Aramışlar ancak asılsız ihbar olarak düşünmüş olabilirler" diye konuştu.

BİBERONDA KALAN MAMAYI İÇTİ

Ramazan Mert'in iki gün boyunca saatlerce ağladığı ancak sesini kimseye duyuramadığı, acıktığında da biberonunda kalan mamasını içtiği anlaşıldı. Çocuğun sağlık durumu iyi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber