Bazı okullar eğitime ara verirken bazıları niçin eğitime devam ediyor?

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği uygulamalarında birlik sağlanamamaktadır. Zira kimi okullar eğitime devam edereken kimi okullar ise eğitime ara vermektedir.

Örneğin geçtiğimiz hafta içerisinde sorumluluk sınavları yapıldı. Bu sınavların yapıldığı mesleki teknik eğitim yapan liselerde eğitim öğretim devam ederken, bazı genel liselerde eğitim öğretime ara verildi ve sınavların yapılmasına devam edildi. Eğer sınav dönemimde eğitim öğretime devam edilecekse, neden bütün okullarda eğitim öğretime devam edilmemektedir.?

Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin "Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavları" başlıklı 41'inci maddesinde "Öğrencilerden;
a) Okula devam edenler için öğrenim gördükleri sınıfta başarılı veya başarısız oldukları en fazla 3 dersten ortalama yükseltme,
b) Alt sınıflardan başarısız dersi bulunanlar ile mezun olamayıp sınav hakkı bulunan son sınıf öğrencileri için sorumluluk sınavları yapılır.
Ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları, yeni ders yılının başlamasından bir hafta önce bitecek ve üç haftayı geçmeyecek şekilde yapılır. Mezun olamayan ve sınav hakkı bulunan son sınıf öğrencileri, ayrıca ikinci dönemin ilk haftası içinde de sorumluluk sınavlarına alınır.
Bu sınavlar, gerektiğinde cumartesi ve pazar günleri ile çalışma saatleri dışında da yapılır. Sınavlar için ayrılan sürenin yetmemesi durumunda, aynı günde iki veya üç sınav yapılabilir."
hükmü yer almaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber