Eskişehir'de KCK operasyonu: 12 öğrenci gözaltında

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2010 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, 12 kişi gözaltına alındı. Zanlıların hepsinin üniversite öğrencisi olduğu öğrenildi. Zanlılardan ikisinin terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna gitmek üzereyken Birecik sınırında yakalandığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK' nın kentte yapılanma içerisinde olduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı. Polis, uzun süren takibin ardından KCK'nın kentte özellikle Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinde yapılanma içerisinde olduğunu belirledi. Akabinde her iki üniversitede terör örgütü adına çalışma yapan ve örgüte adam kazandırmaya çalışan öğrencileri tespit etti. Polis, söz konusu terör örgütü üyelerini takibe aldı. Polis, PKK'nın dağ kadrosuna katılmak üzere kentten ayrılan ve üniversite öğrencisi olan D.P. ve N.Y.'yi Suriye'ye geçmek isterken Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yakaladı. Polis, bu iki kişiye örgüte kazandırarak yardım ve yataklık yapan A.Y. ve C.T.'yi de yakalayarak gözaltına aldı. Bunun üzerine polis, Eskişehir merkezde belirlediği 7 noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, çeşitli illerden Eskişehir Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerine okumak için gelen 10 öğrenci gözaltına alındı. Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK üyesi oldukları ileri sürülen öğrencilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda belge ve dokümana el kondu. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki ifadeleri ise sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber