İstanbul Üniversitesi'nde, banka promosyon ihalesi sonuçlandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mart 2010 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNİN AÇIKLAMASI

İstanbul Üniversitesi Banka promosyon ihalesi ile ilgili olarak 16 Mart 2010 tarihinde yapılan ihale sonuçlandı. İhaleye 9 banka iştirak etmiş olup, alınan ilk tekliflerin ardından 16 oturumluk pazarlık neticesinde maaş, döner sermaye ve benzeri ödemeler ile ilgili olarak 11.505.000.00 TL bedelle en yüksek teklifi veren Türkiye Garanti Bankası A.Ş. 3 yıl süre ile maaş, döner sermaye ve benzeri ödemeleri yapması konusunda karar alınmıştır.

Alınan bedelin %30'luk kısmı çalışan personelin ihtiyaçlarına harcanmak üzere idarece ayrılmış olup, %70'lik kısım 3'er aylık eşit taksitlerle personele dağıtılacaktır.

Bankalar ile yapılan görüşmelerde; bankaların Üniversitemize peşin olarak vereceği promosyon tutarının, ihalede taksitle alınan, 11.505.000.00 TL olan tutarın yaklaşık 1/3'ü oranında olacağı anlaşılmıştır. Bu nedenle bankalar tarafından üniversitenize yapılacak promosyon bedelinin peşin ödeme yerine taksitle ödenmesi şu anki ekonomik koşullarda İstanbul Üniversitesi mensuplarının yararına olduğu düşünülerek ihale sonuçlandırılmıştır.

Ayrıca peşin yapılacak promosyon ödemesi, kurumda çalışan personelin belirlenen süreçten evvel ayrılması durumunda haksız kazanç, kuruma yeni atanan veya nakil gelen promosyon alamamış personelin ise mağduriyetine sebep olacağından değerlendirilmemiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber