MEB'de müdür yardımcısı olmak yada olmamak

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gün geçmiyor ki bir şehrimizde daha gerek okul müdürlüğü, gerekse okul müdür yardımcılığı atamalarıyla ilgili bir sıkıntı bir yerlerde yayınlanmasın.

Ben İzmir'de çalıştığım için buradan örnek vererek başlamak istiyorum. Yaklaşık 2 ay kadar önce okullara müdür yardımcısı ataması yapmak için İl M.E.M.'nün duyurusuna göre önce sınav kazananların ve eskiden müdür yardımcılığı yapmış öğretmenlerin başvuruları alındı. Sonra o başvurular geçersiz denilerek sadece sınav kazanmış olanların başvuruları tekrar yaptırıldı ve sınav kazanıp ta başvuru yapanların atamaları geçen hafta 76 kişilik bir liste halinde ilan edildi ve şu anda da www.izmir.meb.gov.tr görülebilir.Boş bulunduğu açıklanan 665 kadrodan sadece 76'sına atama yapıldığı dikkate alınırsa halen 589 kadro boş bulunmaktadır. Bir çok şehirde de durum bundan farklı değil ve boş kadroların sınav kazananlarla doldurulması mümkün bulunmamaktadır.

46.000 kişinin girdiği sınavda 2732 kişi 70 ve üzerinde puan almıştı. Oysa 15 000'den fazla müdür yardımcısına ihtiyaç olduğunu bilakis M.E.Bakanımız Sayın Hüseyin Çelik dile getirmiştir.

Bu rakamlar ortadayken ve öğretmen atamalarında 1.Atama Dönemi'nde A branşında 70 taban puanıyla öğretmen alıp 2.Atama Dönemi'nde ihtiyaca göre taban puan 60 yada daha aşağıya çekilmekte ve atama yapılmaktadır. Bu tür bir uygulama neden müdür yardımcılığında da yapılmıyor anlaşılır değil doğrusu?

Yapmış olduğunuz bir sınav var ve bu sınava mevcut öğretmenlerinizin yaklaşık %10'u girmiş. Kapsamlı bir sınav yapmışsın, soruları hazırlarken de farkında olmadan ölçüyü kaçırmışsın, kazandı dediklerinle de ihtiyacı karşılayamıyorsun. Neden barajı aşağıya çekerek ihtiyacın kadar adamı değerlendirmiyorsun. Tekrar sınav yaptığında sınava başkası mı girecek, hayır aynı adamlar girecek, zaten onları yarıştırmışsın birbirleriyle ,değerlendirsene ihtiyacın olan kadarını.Böylece bütün şehirlerdeki M.E.M.'lerinin ne yapacaklarını bilmez bir vaziyette çırpınmalarını da önlemiş olursun. Yok ille de hayır, tekrar sınav yapacağım diyorsan niye hala açıklamıyorsun ne zaman sınav yapacağını.

Ayrıca Eğitim Yönetimi alanında Yüksek Lisans yapan adamlara okullarından haftada 2 yarım gün izin verdiriyorsun, bu adamların tayinlerini özür grubu kapsamında Yüksek Lisans yaptıkları yere çıkarıyorsun, bu uygulamalarla bunları önemsediğini gösteriyorsun da neden bu adamlar mezun olduktan sonra hiçbir yönetim kademesinde kullanmayıp onca insanı hayal kırıklığına uğratıyorsun. Elinizde yetişmiş binlerce kalifiye insan varken neden kullanmıyorsunuz?

İzmir'de boş kalan 589 kişilik md .yrd kadrosuna atama yapmak için yeniden duyuru yapıldı ve 23 şubat 2005'e kadar başvurular kabul ediliyor. Başvuru yapabileceklerde aranan şartlar incelenirse; ( www.izmir.meb.gov.tr)

b) Kimler Başvuruda Bulunabilecektir:

** Eğitim Kurumu müdür yardımcılığı seçme sınavını kazananlar,

** Daha önceki tarihlerde eğitim kurumu müdür yardımcılığı yapmış olanlar, (süre aranmaksızın)

** Halen müdür yardımcısı olup, bulundukları görevde 2 yılını tamamlayanlar,

** Eğitim kurumu müdürlük sınavını kazanarak yöneticiliğe atanmamış olanlar, (sertifika süresi 5 yılla sınırlı olmak koşuluyla)

** Eğitim kurumu müdürü veya müdür başyardımcısı olup, bulundukları görevde 2 yılını tamamlayanlar.

Denmektedir..

Görüldüğü üzere hiç de adil olmayacak bir şekilde daha önce herhangi bir yerde bir gün de olsa asaleten md. Yardımcılığı yapmış iseniz ve bu görevi bırakmış yada bıraktırılmış iseniz başvuru yapabiliyorsunuz?.ANCAK Eğt. YÖNETİMİ alanında 2 yıl eğitim alıp YÜKSEK LİSANS yapmış olsanız bile okullara değil müdür veya md. Yrd. Olmak başvuru bile yapamıyorsunuz?.

Saygılar sunuyorum

Haberi yazan: GünCel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber