20 ilde ihale operasyonu: 46 kişi adliyeye sevk edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2010 10:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 20 ilde eşzamalı düzenlenen ihale operasyonu'kapsamında gözaltına alınan 51 kişiden 46'sı adliyeye sevk edildi.

Emniyette sorgulanan zanlılardan beşi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilenler arasında bulunan DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Genel Sekreteri K.B., "Taşeronlara karşı verdiğimiz mücadelenin bedelini ödüyoruz." dedi.

Zanlıların, kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine giren bazı firma yetkililerine para vererek çekilmelerini sağladığı, parayı kabul etmemeleri durumunda tehdit ve baskı uyguladığı ileri sürüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü M.S.'nin de ihale şartnamelerini, belli firmalara uygun şekilde hazırladığı iddia edildi. Devlet hastaneleri ve bazı belediye ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine polis tarafından çalışma başlatıldı. Yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takip sonucu savcılığın talimatıyla İzmir merkezli, aralarında İstanbul, Ankara, Trabzon, Diyarbakır, Ordu ve Ağrı'nın da bulunduğu 20 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Devlet hastaneleri ve belediyelerin yemek, temizlik ve güvenlik ihalelerine fesat karıştırmakla suçlanan 51 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü M.S., İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı H.P., Hastane Müdür Yardımcısı H.U. ve müteahhit E.B.'nin yanısıra Genel İş Genel Sekreteri K.B. de bulunuyor. K.B.'nin, diğer zanlılarla birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerin katıldığı ihalelere giren firma yetkililerinin, tehditle çekilmelerini sağladığı ileri sürüldü. Diğer illerde gözaltına alınan zanlılar da İzmir'e getirilerek sorgulandı. Emniyet yetkilileri, suç örgütü elemanlarının İstanbul'da bir üniversitenin 14 milyon liralık temizlik ve yemek ihalesine fesat karıştırdığının tespit edildiğini bildirdi. Soruşturma devam ederken zanlıların dahil olduğu 500 milyon lira değerindeki yaklaşık 50 ihalenin de incelendiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber