Cudi Dağı'nda 'PKK temizliği' operasyonu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2010 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cudi Dağı'nda terör örgütü PKK'ya yönelik temizlik operasyonu başlatıldı. Operasyona bölgedeki güvenlik güçlerinin yanı sıra önceki gün Bolu Dağ Komando Tugayı'ndan gelerek Şırnak'taki birliklere konuşlanan birlikler de katılıyor.

Önceki gün Bolu Dağ Komando Tugay'ından sivil otobüsler ile gelerek İkizce Tugayı'na konuşlanan askerler ayaklarının tozu ile Cudi Dağı'nda terörist avına çıktı. Yaklaşık 300 komandonun yanı sıra özel eğitimli askerlerin görev aldığı operasyonda Cudi Dağı karış karış aranacak. Operasyona Şırnak merkeze bağlı Kasrik, Kızılsu ve Kumçatı beldelerinde bulunan çok sayıda korucunun da katıldığı öğrenildi. Teröristlerin muhtemel saklanabilecekleri derin vadiler ve mağaraların bulunduğu alanların çember altına alınacağı operasyonda, tespit edilen mağaralar ile sığınakların kullanılmaz hale getirilmesi hedefleniyor. Havadan da desteklenen operasyonda Şırnak ve Silopi'den kalkış yapan helikopterler keşif ve gözetleme uçuşu yapıyor.

Askeri hareketliliğin yaşandığı Şırnak'ta askeri birliklere mühimmat ve asker sevkıyatı da devam ediyor. Cizre ilçe merkezinden geçen askeri konvoyda sivil kamyonlar ile mühimmat taşınırken, sivil otobüslerle de asker sevkıyatında bulunulduğu görüldü. Konvoyun güvenliğini ise zırhlı araçlar sağladı.

MEHMET DEMİRHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber