Çorum'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2010 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'da saat 10.37'de 4.5 büyüklüğünde orta şiddetli bir deprem meydana geldi. Kentte paniğe neden olan depremde ilk belirlemelere göre her hangi can veya mal kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, depremin merkez üssü Çorum olarak açıklandı. Saat 10.37 sıralarında kaydedilen ve büyüklüğü 4.5 olarak ölçülen orta şiddetli depremin, yer yüzeyinin 5.0 kilometre altında meydana geldiği belirtildi. Kent merkezi ve ilçelerde de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar arasında panik yaşandı.

Depremi hisseden vatandaşlar korku ve panik içinde binalardan dışarı çıktı. Öğrencilerin ders anında yakalandıkları deprem sonrası okullar da boşaltıldı. Özellikle devlet dairelerinde çalışan memurlar, mesai saatindeki hissettikleri deprem sonrası kendilerini dışarı atarak bir süre bekledi. Telefon hatlarındaki kısa süreli arıza nedeniyle vatandaşlar yakınlarına ulaşmakta zorluk çekti.

Çorum Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, merkez üssü Çorum il merkezi olan 4.5 büyüklüğündeki depremde her hangi bir can veya mal kaybı olmadığını söyledi. Sarsıntının il merkezi olması ve şiddetli hissedilmesi nedeniyle panik yaşandığını ifade eden Toprak, "Depremde her hangi bir hasar, insan veya mal kaybı bulunmamaktadır. Tüm Çorumlulara geçmiş olsun diyorum. Ama bu bir kez daha deprem ve doğal afetler konusunda duyarlılığımızın ve tedbirlerimizin ön planda olması gerekliliğini bir kez daha hissettirdi. Çorum olarak bu konuda eksikliğimiz yok. İlave tedbirler almaya da devam ediyoruz." dedi.

ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR

Depremin artçı sarsıntıları ise sürüyor. Saat 10.37'deki 4.5 büyüklüğündeki orta şiddetli depremin ardından merkez üssü Mecitözü ilçesi olan 2.8 ve 3.0 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber