TEÇ-SEN: Memurluk eğitiminde farklı uygulamalar düzeltilmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2010 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN), Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli memur adaylarına yönelik görevde yükselme eğitimlerinin zaman ve planlamalarında farklılık olduğunu bildirerek, bu farklılığın kaldırılmasını istedi.

TEÇ-SEN'den yapılan yazılı açıklamada, MEB merkez ve taşra teşkilatında görevli memur adaylarına yönelik görevde yükselme eğitimlerinin 5-16 Nisan 2010 tarihleri arasında 81 ilde başlayacağı hatırlatıldı.

Eğitim planlamalarının İl Milli Eğitim Müdürlüklerince planlandığı hatırlatılan açıklamada, "Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılan bu planlamalarda farklılıklar olduğu, özellikle çoğu ilimizde eğitime katılacak personelin görevli-izinli sayıldığı, eğitimin mesai saatleri içinde yapıldığı görüldü. Az da olsa birkaç ilimizde eğitime katılacak personelin sadece eğitim verilen saatlerde görevli-izinli sayıldığı ve eğitimin mesai saatleri dışında verileceği sendikamıza eğitim çalışanları aracılığıyla iletilmiştir. Bu farklılıkların eğitim çalışanının kariyer yapma yolunda eşit şartlar altında yarışmasını engelleyici bir durum olacağı aşikardır. Bu farlılıkların giderilmesi, uygulamada birliğin sağlanması maksadıyla Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı'nı acilen göreve çağırıyoruz." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber