'İktidara Genel Uyarı Eylemi' Ankara'da yapıldı

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMEK Platformu tarafından Ankara'da 'İktidara Genel Uyarı Eylemi' adı altında bir miting düzenlendi.

EMEK Platformu Başkanlar Kurulu'nun aldığı karar gereğince 81 ilde olduğu gibi Ankara'da da 'İktidara Genel Uyarı Eylemi' adı altında Kızılay'da bir miting yapıldı. Mitinge destek veren EMEK Platformu üyesi sendikalar Türk-İş Genel Merkezi önünde, Süleyman Sırrı Sokak, Ankara Numune Hastanesi ve Mithat Paşa Köprüsü altında toplandı. Sayıları bini bulan eylemcilere bazı siyasi partilerle öğrenci grupları da destek verdi. Toplanan gruplar daha sonra mitingin yapılacağı Ziya Gökalp Caddesi SSK İş Hanı önüne kadar yürüdü. Miting sırasında 500 polis Ziya Gökalp Caddesi ve çevre sokaklarda önlem aldı. Polis panzerleri Ziya Gökalp Caddesi Kızılay meydanı girişinde barikat oluşturdu. Miting sırasında Ziya Gökalp Caddesi trafiğe kapatıldı.

"AKP kamudan elini çek", "IMF defol bu memleket bizim", "Küresel hainler hesap verecek" şeklinde sloganların atıldığı mitingde EMEK Dönem Sözcüsü TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ortak açıklamayı yaptı. Soğancı, siyasal iktidarın reform uygulamaları adı altında IMF ve Dünya Bankası programlarını hayata geçirmeye devam ettiğini belirterek, "Biz biliyoruz: IMF ve Dünya Bankası programları emeğin, çalışanın, emekçinin, yoksulun ve bu ülkenin halkının programı değildir. Bu program özelleştirmenin, soygunun, talanın, sermayenin programıdır. Siyasal iktidarı uyarıyoruz: Bu programdan vazgeçin. Reform adı altında, insanlarımızın geleceğini karartmayın, yoksulluğun içine itmeyin. Kıblenizi IMF'ye, Dünya Bankası'na, dolara, euroya çevirmeyin. Yüzünüzü kolaysa emekçiye, yoksula, sistem mağdurlarına çevirin" dedi.

Hükümetin özelleştirmeye son vermesini isteyen Soğancı, SEKA İzmit İşletmesi'nin kapatılmaması gerektiğini vurgulayarak, EMEK Platformu'nun SEKA işçisi ile omuz omuza olduğunu söyledi. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılmasını ve SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesini de eleştiren Soğancı, "Sağlık hizmetlerini piyasa koşullarına bırakmayınız. Sağlık en doğal insan hakkıdır, ticarileştirilemez" diye konuştu. Genel Sağlık Sigortası, Emeklilik Yasası, Aile Hekimliği Yasası, Temel Sağlık Yasası, Kamu Yönetimi Yasası, Kamu Personeli Yasası ve Yerel Yönetimler Yasası ile hükümetin sosyal-ekonomik bir yıkım yaptığını iddia eden Soğancı, "Bu iktidar ve uygulamaları, emekçiye, asgari ücretle çalışana, emekliye, işsize, esnafa ve köylüye karşıdır. Bu iktidar, sistem mağdurlarının sayısını artırmaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından miting sona erdi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber