Özbek: Başsavcının düzenleme yetkisi var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2010 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, "Başsavcının elbette kendi gözetiminde olan soruşturmalarda bir düzenleme ve gözetim yetkisi her zaman vardır" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Balyoz" soruşturmasını yürüten iki savcının soruşturmadan alınmalarıyla ilgili sorular üzerine Özbek, "Görevden alınma değil. Sanıyorum soruşturmada başka savcıların görevlendirilmesi söz konusu olmuş. Ben de basından öğrendim" dedi.

Bir başka soru üzerine Özbek, Başsavcının böyle bir yetkisi bulunduğunu ifade ederek, "Başsavcının elbette kendi gözetiminde olan soruşturmalarda bir düzenleme ve gözetim yetkisi her zaman vardır" diye konuştu.

"Başsavcı hangi durumlarda müdahil oluyor?" sorusuna karşılık Özbek, "Orada ne düşündüler onu bilemiyorum" yanıtını verdi.

Bir başka soruya ilişkin olarak da Özbek, konuyla ilgili HSYK'ya herhangi bir suç duyurusu veya şikayette bulunulmadığını, konunun HSYK ile ilgili olmadığını bildirdi.

Bir gazetecinin, "Savcılar işlem yaparken başsavcıdan onay almak zorundalar mı?" sorusuna, "Tüm soruşturmalar başsavcının gözetiminde yapılır. Savcılık bir kurumdur. Mahkemeler gibi tek tek çalışan organlar değil" yanıtını verdi. "Yani izin mi almaları gerekir?" sorusu üzerine Özbek, "İzin veya birlikte yürütme anlamına gelir" dedi.

Bir başka soru üzerine Özbek, bugün yapılacak kurul toplantısında atama kararnamesinin gündemde olmadığını bildirdi.

Bu arada HSYK'nın önünden geçen ve "Adalet istiyorum, beni öldürdüler" diye bağıran bir vatandaş, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber