Balyoz'da 12 kişi yeniden cezaevinde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2010 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki emekli asker serbest bırakıldı

Balyoz Güvenlik Harekat Planı' soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa, emekli Albay Mümtaz Can ve emekli Yüzbaşı Mehmet Ulutaş tutuklanma talebi ile İstanbul nöbetçi 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Emekli Albay Beşler Güzel ile emekli Tümgeneral Zekeriya Öztürk ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

"Balyoz"Da 12 Kişi Yeniden Cezaevinde

- "Balyoz Planı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında haklarında yakalama emri çıkarılan 21 kişi arasında yer alan 7'si muvazzaf subay 12 kişi, son iki günde işlemleri yapılarak cezaevine konuldu.

Derlenen bilgilere göre, yakalama emrinin çıkarılmasının ardından dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen emekli Tümgeneral İzzet Ocak ve emekli albaylar Kubilay Aktaş ile Suat Aytın, yakalama emirleri yüzlerine okunduktan sonra cezaevine gönderildi.

Bugün adliyeye gelen tümgeneraller Bekir Memiş ve İhsan Balabanlı, Yarbay Levent Çehreli, albaylar Mustafa Önsel, Abdullah Zafer Arısoy, Recep Yıldız, Yüksel Gürcan, emekli Albay Ümit Özcan ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polislerin nezaretinde getirilen Albay Bülent Tunçay da haklarındaki yakalama emirleri yüzlerine okunduktan sonra cezaevine sevk edildi.

Korgeneral Yurdaer Olcan, Tümgeneral Abdullah Dalay, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Engin Alan, Tümamiral Semih Çetin, yarbaylar Hanifi Yıldırım, Ali Rıza Sözen, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve Astsubay Musa Fariz hakkındaki yakalama emirleri ise henüz infaz edilmedi.

7 muvazzaf asker tutuklandı

Yeniden tutuklanan 7 muvazzaf asker cezaevine gönderildi.


Muvazzaf subaylar Adliye'de

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, haklarında yakalama emri çıkartılan 21 kişi arasında bulunan bir grup muvazzaf subay, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Sivil plakalı askeri araçla savcı ve hakimlerin kullandığı Çırağan Caddesi'ndeki kapıdan adliyeye gelen muvazzaf subayların binaya girişi sırasında sivil kıyafetli askeri korumalar tarafından güvenlik önlemi alındı.

Korumalar basın mensuplarının görüntü almasını da engellemeye çalıştı.

Muvazzaf subaylar, işlemlerinin yapılması amacıyla savcılık katına çıktı.

2 emekli Albay da, İstanbul Adliyesinde!

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin soruşturmada, hakkında yakalama emri çıkarılan 21 kişi arasında bulunan emekli Albay Bülent Tunçay, polis nezaretinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilirken, emekli Albay Ümit Özcan da Adliyeye geldi.

Soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra yapılan itiraz üzerine serbest kalan ve soruşturma savcılarının bu karara itiraz etmesi üzerine de haklarında yakalama emri çıkarılan 21 kişi arasında bulunan emekli Albay Bülent Tunçay, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polislerin nezaretinde Adliyeye getirildi.

Tunçay ile hakkında yakalama emri bulunan ve adliyeye gelen emekli Albay Ümit Özcan, işlemlerinin yapılması amacıyla savcılık katına çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber