Ankara'nın havası temiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2010 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Kasım, aralık, ocak, şubat ve mart aylarında başkentin hiçbir semtinde hava kirliliği yaşanmadığı" bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, büyükşehir belediyesinin yıllardır aldığı önlemler ve uyguladığı projelerle Ankara'nın temiz ve sağlıklı bir havaya kavuştuğu belirtildi.

Ankara'da 70'li yıllarda hava kirliliği nedeniyle kuş ölümleri olduğu, insanlar için tehlikelerin başladığı ifade edilen açıklamada, 80'li ve 90'lı yıllarda da yoğun bir hava kirliliği yaşandığı anlatıldı.

Açıklamada, 90'lı yılların ikinci yarısından itibaren "Doğalgaz yaygınlaştırma projesi", "Toplu taşımada doğalgazlı otobüslerin tercih edilmesi" ve "Güney Afrika'dan ithal edilen kömürün ısınmada kullanılması" projeleriyle, Ankara'nın temiz ve solunabilir bir havaya kavuştuğu kaydedildi.

Açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da doğalgaz abone sayısının 1 milyon 200 bini aştığını, toplu taşımada kullanılan doğalgazlı otobüs sayısının da bine yaklaştığını belirtti.

Gökçek, BELKO tarafından Güney Afrika'dan ithal edilen kaliteli kömürün de havanın temiz olmasında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Ankara'nın hava ölçümünün 8 merkezde yapıldığı hatırlatılan açıklamada, "Isıtma sezonu olarak bilinen kasım, aralık, ocak, şubat ve mart aylarında başkentin hiçbir semtinde hava kirliliğinin yaşanmadığı" belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber