Üniversite'de satırlı ve bıçaklı saldırıya protesto

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Nisan 2010 14:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İSTANBUL Üniversitesi İletişim Fakültesi bahçesinde Gazetecilik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi F.Ş.nin satırlı ve bıçaklı saldırıya uğramasını protesto eden üniversite öğrencileri olayın gerçekleştiği fakülte bahçesinde basın açıklaması düzenledi.

Farklı fakülte öğrencilerinin de destek verdiği eylemde grup adına basın açıklaması yapan Bircan B. saldıranların ülkücü diye tabir edilen öğrenciler olduklarını iddia ederek ?Bu saldırganlar bir sürü öğrenciyi bugüne kadar yaralamışlardır. Saldırı anını gören fakültemizin idarecileri ve güvenlik görevlileri olaya kayıtsız kalmıştır? diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt kampusundaki İletişim Fakültesi'nin bahçesinde arkadaşlarının gözü önünde maskeli üç kişi tarafından bıçaklı ve satırlı saldırıya uğrayan F.Ş.ye destek veren ve olayı protesto eden yaklaşık 50 üniversite öğrencisi basın açıklaması düzenledi. Bir grup öğrenci İletişim Fakültesi'nin bahçesine yürüyerek gelirken diğer grup ise fakültenin kantininden sloganlar atarak bahçeye çıktı. ?Beyazıt faşistlere mezar olacak? sloganları atan grup adına basın açıklamasını Bircan B. okudu. Arkadaşları F.Ş.ye yapılan saldırıyı kınadıklarını ve bunu yapan sorumluların şuan aralarında bulanabileceğini söyleyen Bircan B. ?Saldırganların bir kısmı hala içimizde öğrenci diye dolaşmaktadır. Asıl sorulması gereken soru bu canilerin bu gücü nereden aldıklarıdır??dedi.

Saldırısı sırasında ve sonrasında okul yönetimi ve güvenlik personelini sorumlu tutan Bircan B. ?Polis olay yerine gelerek saldırıya tepki gösteren öğrencilerin etrafını sarmış, öğretim görevlileri ise bu durumu sorgulayan öğrencileri azarlamıştır. Buradan okul yönetimine daha duyarlı ve ilgili olmalarını istiyoruz. Yüzlerini sakladıkları maskelerin ardından her türlü pisliği saçan bu insanları, yani faşistleri üniversitemizde istemiyoruz?diye konuştu. Saldırıya uğrayan ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen F.Ş.nin tedavisi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber