Türk diplomatın yaptığı çirkinlik'

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 08 Nisan 2010 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Türk diplomat elçilik duvarına işedi'!

Washington Post gazetesi yazarı, Afganistan'daki ABD Büyükelçiliği'nde düzenlenen bir partide içkiyi fazla kaçıran Türk diplomatın kendini kaybettiğini iddia etti

ABD'nİn saygın gazetesi Washington Post geçtiğimiz Şubat ayında Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Amerikan Büyükelçiliği'nde düzenlenen Mardi Gras partisinde yaşanan skandalı, ?Diplomatik Ayyaşlık? başlığıyla haber yaptı. Gazetenin ?Diplomatik ayyaş? olarak nitelendirdiği kişi Kabil'deki Türk elçiliğinde görev yapan bir Türk diplomat çıktı. Katolikler'in Paskalya'dan önce festivallerle kutladığı ?Mardi Gras?, Afganistan'ın Başkenti Kabil'deki Amerikan elçiliğinde bu ülkede görev yapan diğer ülkelerin temsilcilerinin de davet edildiği bir parti ile kutlandı. Ancak parti ilerleyen saatlerde alkolün de etkisiyle çığırından çıktı. Aşırı alkol alarak kendini kaybeden bir Türk diplomat, sonunda elçilik binasının duvarına işedi. Olay sonrasında ABD'nin Afganistan Büyükelçisi Karl Eikenberry elçilikte bundan böyle parti yapılmasını yasakladı. Gazete elçiliğe bunun sebebinin Türk diplomatın kendini kaybetmesi olup olmadığını sordu. Washington Post yazarı Al Kamen, olayla ilgili yorum yaparken, ?Ne de olsa günlerden Mardi Grass'tı. Hem Türkler bizim yakın NATO müttefikimiz. Bu kadar ayrıcalıkları olmalı? diyerek dalga geçti. Gazete haber için Kabil'deki elçilikten kendilerine, ?Bu soruyu pas geçelim? şeklinde bir yanıt geldiğini de okuyucularına aktardı.

GEÇEN SENE DE BÖYLE KUTLANDI

ABD'nin Rio Karnavalı olarak nitelenen Mardi Grass festivalinde binlerce insan sınırsız içki içerek sokaklarda eğleniyor. Geçtiğimiz yıl yine Afganistan'daki elçilikte verilen partide bu görüntüler ortaya çıktmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber