YÖK Başkanı Özcan da YGS heyecanı yaşadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2010 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) heyecanına, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da ortak oldu. Oğlu ile birlikte Bilkent'teki evinden aracı ile ayrılan Özcan, sınav yeri olan ODTÜ'ye geldi. Özcan, "Her veli gibi ben de heyecanlıyım." dedi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, ODTÜ Koleji'nde okuyan oğlu Baran Özcan da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girdi. Özcan ve oğlu Baran, saat 09:00 civarında Bilkent'teki evlerinden ayrıldı. Özcan, burada yaptığı açıklamada, "Biraz heyecanlıyım. Oğlum sınava giriyor. Bu sınav kolay bir sınav olsa da yüzde 40 oranında diğer sınavı etkiliyor. Burada iyi yaparsa, morali de iyi olacak." dedi.

"Sınav sabahını nasıl geçirdiniz?" şeklindeki soru üzerine Özcan, "İkimiz de çok sakin geçirdik. Oğlum yattı uyudu. Bugün yurt dışına çıkacağım, onun hızırlıklarını bitirdikten sonra ben de saat 11:00 civarında yattım. Sınava giren ikinci oğlum olduğu için alıştık herhalde. Sabah da erken kalktık. Kahvaltımızı yaptık. Suyumuz yoktu, su aldık." diye konuştu.

Özcan'ın oğlu Baran Özcan ise biraz heyecanlı olduğunu, ancak çalıştığını söyledi. İşletme bölümünü istediğini kaydeden Özcan, "Bilkent Burslu'yu istiyorum." dedi.

Özcan, sınav için biraz geç kalıp kalmadıkları yönündeki bir başka soru üzerine ise "Tam zamanı. Şimdi çıkarsak, 15 dakikaya oraya gideriz. Buçukta da içeri alacaklar." şeklinde konuştu. Özcan ve oğlu, açıklamalarının ardından araçlarına binerek, evlerinden ayrıldı.

"BENCE ÖĞRENCİ KENDİSİ SINAVA GİTMELİ"

ODTÜ'ye gelen Özcan, sınavın yapılacağı Fizik Bölümü'ne yürürken, bazı uzmanların 'sınava ailecek gitmeyin' uyarısını değerlendirdi. "Son yıllarda o iş çığrından çıktı." diyen Özcan şöyle devam etti: "Sınava getiriyorlar, kayda getiriyorlar. Çoukların güveni ortadan kalkıyor. Bence kendi gitmeli. Ama diyeceksiniz siz neden geldiniz? Ben yola gittiğim için, zamanında burada olmasını sağlamak için geldim."

Fizik binasına gelen Özcan, bir süre oğlunun içeri girmesini bekledi. Bu sırada bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, "Her veli gibi biraz heyecanlıyım." diye konuştu.

Baran Özcan ise "Sınav sisteminden dolayı babana kızdığın dönemler oldu mu?" şeklindeki soruyu, "Yok, herkes zorunlu olarak bu sınava giriyor. Hiçbir öfkem olmadı. Babam, herşeyin en iyisini bilir." diyerek yanıtladı. Sınav sistemi değişti diye çalışma temposunda hiçbir değişiklik olmadığını söyeyen Baran, "Hep sıkı çalıştım." dedi.

YÖK BAŞKANI ÖZCAN, İLK KEZ KAMERALAR KARŞISINDA ESKİ EŞİ İLE YANYANA GELDİ

Öte yandan, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, kamerelar karşısında ilk kez eski eşi Nesligül Cavcav ile yanyana geldi. Baran Özcan'ın sınava gireceği ODTÜ Fizik Binasına, Baran'ın ağabeyi İzzet Kaan Özcan ve annesi Nesligül Cavcav da geldi. Özcan ve Nesligül Cavcav, ayak üstü bir süre sohbet etti. Nesligül Cavcav, gazetecilere harhangi bir açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber