Erdoğan, Moğultay'ı hatırlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YARGIDA KUTUPLAŞMA CHP'NİN ESERİ

Paketin, 'yargıyı AK Partilileştirme girişimi' olduğu eleştirilerine de cevap veren Başbakan, bugünkü gerginliğin mimarı olarak CHP'yi gösterdi: "Maddeler ortada, muhalefet somut konuşsun. 'Şu şu AK Partileştirme hareketi' desinler. Ama tek bir örneği yok. Tersine örnekler var. "Kendi mensubum olmayanı atamayacağım da kimi atayacağım." demişlerdir. Yargıyı çaycıya kadar değiştireceğini söyleyen parti varsa bu CHP'dir. Bugünkü kamplaşma tohumları o zaman atılmıştır. Kökleri o günlerde yatıyor. O günleri TV programlarında anlatacağız.

Yargı, muhalefetle aynı konuşuyor

Başbakan Erdoğan, yüksek yargının reform paketine yönelttiği eleştirileri doğru bulmadığını da dile getirdi. Bu eleştirilerin zamanlamasına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Diyorlar ki Anayasa Mahkemesi'ne hukukçu olmayan üyeler atanacak. Mevcut başkan da hukukçu değil. İyi de 20-25 yıldır bu sistem işliyor. Oraya atanmış büyükelçiler de var. Onları neden söylemiyorsunuz? Emeklisi, onursalı vesaire şimdiye kadar neredeydiniz?"

Baykal'ın 'paket bölünsün' önerisine şartlı yeşil ışık yaktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin 'Anayasa paketi bölünsün' önerisine şartlı da olsa yeşil ışık yaktı. Erdoğan, "Arkadaşlarıma, danışıp karar vereceğim.

Kişisel olarak karşı değilim. Milletime güveniyorum. Ancak oylamalar gizli. Paket ayrılırsa 367 garantisini kim verecek?"dedi.

Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak için Washington'a giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan, anayasa değişikliği konusunda önemli açıklamalar yaptı. "Cumhurbaşkanı üç maddeyi ayırarak referanduma götürsün." teklifine kapıyı araladı ancak Deniz Baykal'ın bu tavrını 'Cumhurbaşkanı'nı siyasetin içine çekmek olarak' niteledi. Adres olarak Meclis Başkanlığı'nı gösterdi. Reform paketi konusunda milletin tepkilerini de ölçtükleri belirterek "Halk, madem 'Egemenlik hakkı bende, yüksek yargıyı belirleme gücüm olmalı' diye düşünüyor." ifadesini kullandı. CHP ile yüksek yargı arasındaki 'söylem' benzerliğine dikkat çekti. Paketle ilgili kürsü hâkim ve savcılarına brifing verecek olan HSYK ile YARSAV'a ise tepki göstererek, "Şimdiye kadar neredeydiniz?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber