YGS sonrası dinlenmek şart

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yerlikaya, üniversiteye girişin bu yıl iki aşamalı olduğunu ve öğrencilerin dinlemesinin şart olduğunu söyledi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yerlikaya, üniversiteye girişin bu yıl iki aşamalı olduğunu anımsatarak, bu nedenle öğrencilerin Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) ardından bir süre dinlendikten sonra rehavete kapılmadan çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce üniversiteye girişin tek bir sınavla gerçekleştirildiğini ve sınav sonrasında öğrencilerin, okulların da tatile girmesi nedeniyle rahatladığını belirtti.

Dün gerçekleştirilen YGS sonrasında öğrencilerin önünde bir sınav daha bulunduğunu ifade eden Yerlikaya, şöyle konuştu:

''Öğrencilerimizin önünde bir sınav daha var, okulları da devam ediyor. Bu nedenle öğrencilerimizin çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Üniversiteye giriş artık iki aşamalı olduğu için öğrencilerimiz bir süre dinlendikten sonra rehavete kapılmadan çalışmaya devam etmeli. Ara verilecek süre birkaç gün, bir hafta ya da 10 gün olabilir. Bu süre içinde öğrenciler zihni fazla yormayacak sosyal etkinliklerde bulunabilir. Sinemaya, tiyatroya gidebilir, açık havada zaman geçirebilir ya da kendilerini yormayacak kitaplar okuyabilir. Ancak arayı fazla uzatmamak gerekiyor. Ara fazla uzun sürerse tekrar toparlanmak zor olacaktır. Zaten bir öğrencinin çalışma temposuna alışması zor oluyor. Bu temponun tekrar bozulması ve tempoyu yeniden yakalamak çok zor.''

Yerlikaya, YGS sonuçlarının öğrenciler ve veliler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini, bu sınav sonucunda alınan puanların öğrencinin kişiliğine verilen puanlar olmadığını ifade etti.

Teorik olarak başarısız bir kişiliğin olmadığını, sınavda kötü bir puan alan öğrencinin ''başarısız bir insan'' olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Yerlikaya, ''Sınav öğrenci için son şans değildir. Bu yıl kötü geçebilir, ancak çocuk bunu telafi edebilir. Veliler ve öğrenciler bu durumu iyi değerlendirerek eksikliklerini görebilir ve giderebilir. Aksi takdirde ailelerin bakış açısı çocukların yanlış yönlere sapmasına neden olabilir. Eğer çocuk bunu son şansı olarak görürse her riski göze alabilir. Aileyle tartışma, evden kaçma gibi olumsuzluklar söz konusu olabilir. Bu konuda veliler anlayışlı olmalı, çocuklarıyla empati kurmalı'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber