Balyoz kararı anında basına sızan mahkeme, 'köstebek' peşine düştü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 17:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Poyrazköy, Amirallere suikast ve Kafes Eylem Planı davalarına bakacak olan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, köstebek peşine düştü. Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında verdikleri 19 yakalama kararının henüz kendileri tarafından imzalamadan bazı kanallarda yer alması, mahkemede köstebek kuşkusuna neden oldu. Mahkeme, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na sözlü talepte bulunarak köstebeğin tespit edilmesini istedi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden önemli davalara veya soruşturmalara ilişkin yaptığı işlemlerin ve aldığı kararların anında bazı basın kuruluşlarında haber olarak yer alması üzerine harekete geçti. Balyoz soruşturması kapsamında tahliye edilen 19 kişi hakkında yakalama kararı veren mahkemenin bu kararı henüz imzalanmadan bazı haber kanallarında 'son dakika' olarak yer almıştı.

Bu durum, daha önce de benzer olaylarla karşılaşan mahkemede köstebek kuşkusuna yol açtı. Mahkeme, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na başvuruda bulunarak, Başkanlıktan köstebeğin bulunmasını istedi. 19 şüpheliye yönelik yakalama kararının yazıldığı gün, adliyede açık olan bilgisayarların IP numaraları da Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na gönderildi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, adliyede kullanılan bilgisayarlardan sızma olup olmadığını da araştıracak.

12. Ağır Ceza Mahkemesi, nöbetçi hakim Oktay Kuban'ın tahliye ettiği 19 şüpheli ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktığı 2 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber