Anayasa Komisyonu'nda 17. madde kabul edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 17:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Anayasa Komisyonu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin, Anayasa Mahkemesi'nin yapısında değişiklik öngören 17'nci maddesi kabul edildi.

Anayasa değişikliği kapsamında, Anayasa Komisyonu'nda görüşülmekte olan Anayasa Mahkemesi'nin yapısını düzenleyen madde komisyondan geçti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu başkanlığında saat 10.00'da toplanan ve hükümet adına Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı toplantı, zaman zaman sert tartışmalara sahne oldu. CHP ve MHP'li üyelerin karşı çıktığı madde, üzerinde yaklaşık 6,5 saat süren müzakerenin ardından CHP'nin ret önergesine rağmen AK Partili milletvekillerinin kabul oyu ile komisyondan geçti. Bu arada maddede Anayasa Mahkemesi üyeliğini seçilecek Anayasa Mahkemesi raportörlerinin en beş yıllık olması Yüksek Öğretim Kurumları'ndan seçilecek 3 adaydan en az 2 kişinin hukukçu kökenli olması şartı getirildi. Söz konusu değişiklik AK Partili üyelerin önergesi üzerine gündeme alınmıştı.

Bu arada müzakereler sırasında konuşan Bakan Ergin, hazırladıkları Anayasa değişiklik taslağının tam olarak içlerine sinen bir metin olmadığını ancak uzlaşmayı göz önüne alınarak hazırladıklarını söyledi. Ergin, gelen bazı eleştiri ve önerilere göre metinde komisyon görüşmeleri sırasında da bazı değişiklikler yaptıklarını, bu arayış ve tutumlarının tasarının bundan sonraki süreçlerinde de devam edeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber