PTT taşıdığı her kargo için ağaç dikecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- PTT Genel Müdürlüğü, fidan dikimi projesiyle 2010 yılı içinde kabul edilen her bir kargo karşılığında 1 kuruş alarak toplam tutar karşılığında fidan dikilmesine olanak sağlayacak.

PTT yetkilileri yaşanabilir bir Türkiye ve dünya için ağaçlandırmanın öneminin hatırlatılması amacıyla, "PTT Aracılığıyla Kargo Gönderiminde Bulunan Özel ve Tüzel Kişilerin Adına Fidan Dikimi Projesi"ni hayata geçirdi. Proje, 2010 yılı için geçerli olmak üzere ağırlığına bakılmaksızın, yıl içinde kabul edilen her bir kargo karşılığında, 1 kuruşun bu proje için ayrılması ve toplam tutar karşılığında fidan dikilmesine olanak sağlıyor.

PTT, "Sosyal Sorumluluk Projesi" adı altında yürüttüğü uygulama ile 1 Ocak - 23 Mart 2010 tarihleri arasında kabul edilen yaklaşık üç milyon adet kargo gönderisi karşılığında, ilk aşamada, Nisan ayı içerisinde 1000 adet fidan ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Kastamonu ilinde dikilecek. Geriye kalan meblağ ile Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü'nün uygun göreceği illerde fidan dikimi sağlanacak. Ayrıca 31 Aralık 2010 tarihine kadar yapılacak kargo gönderileri için ise 2011 yılının Mart ayında fidan dikimi gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber