YGS için savcılığa şikayet

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınavın başlamasından yarım saat sonra soru kitapçıkları değiştirilmiş

MALATYA'da 2 öğrenci pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) yanlış soru kitapçılığı dağıtılması sonucu mağdur olduklarını öne sürerek Cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçesi verdi.

Malatya Meslek Yüksekokulu ile Kemal Özalper İlköğretim Okulu'nda sınava giren öğrenciler Yunus Burak Özcan ile Özgenur Gültekin, sınav başladıktan yarım saat sonra soru kitapçıklarının yanlış dağıtıldığı gerekçesiyle toplanması nedeniyle mağdur olduklarını öne sürerek görevliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Malatya Adliyesi'ne gelerek savcılığa dilekçe veren öğrencilerden Yunus Burak Özcan, sınava başladıktan 20 dakika sonra komisyon başkanının gelip kitapçıkların yanlış dağıtıldığını söyleyip sınavı durdurduğunu ileri sürdü. Özcan, şöyle dedi:

?Sınav durdu ve dağıtılan kitaplar toplatıldı. Verilen kitapçıklar üzerinde soruları çözmüştüm. 20 dakikada 25 matematik sorusu çözdüm. Benim kitapçığımı olduğu gibi başkasına verdiler bana da başkasının kitapçığını verdiler. Gelen kitap da karalıydı, bazı sorular çözülmüştü. Hiç kimseye kullanılmamış kitapçık verilmedi. Bu büyük bir mağduriyet ve ayrıca kopya olayı oldu.?

Bu olaydan sonra moral bozukluğu yaşadığını belirten Yunus Burak Özcan, kalan sürede başarılı olamadığını söyledi. Özcan, Savcılığa dilekçe vererek mağduriyetine neden olan görevliler hakkında şikayetçi oldu.

Malatya Meslek Yüksekokulu'nda sınava girerek aynı şekilde mağdur olduğunu ileri süren Özgenur Gültekin de savcılığa dilekçe vererek sınav sırasında soru kitapçıklarının değiştirilmesinden dolayı başarılı olamadığını söyledi. Gültekin, şöyle konuştu:

?Sınava girdik. Yarım saat sonra gelip kitapçıkları istediler. Ben geçen süre içinde 35 soru çözdüm. Benim soru çözdüğüm kitapçık başka birisine gitti.Bana gelen kitapçıkta da 15 soru çözülmüştü. Bu şeklide karşılıklı kopya oldu.?

Kitapçıkların yanlış dağıtılmasından sonra görevlilerin kendilerine 30 dakika ek süre verdiğini, bu sürenin de 15 dakikasının konuşmayla geçtiğini söyleyen öğrenci Özgenur Gültekin, savcılığa başvurarak mağduriyetlerinin giderilmesi için şikayetçi oldu. Gültekin'in yakınları kızlarının deneme sınavlarında yüzde 100 başarı sağladığını ve sınavın ilk yarım saatinde çözdüğü soruların başka birine gittiğini bu nedenle kızının sınavda alacağı başarısız sonuçtan görevlilerin sorumlu olduğunu belirti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber