ÖSYM'den 'yanlış kitapçık' açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2010 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda bir okulda kitapçıkların yanlış dağıtıldığı iddiaları nedeni ile ÖSYM Sivas İl Temsilcisi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım yazılı açıklama yaptı.

Yıldırım açıklamasında YGS ile ilgili yerel bir televizyon kanalı ve bu kanalın internet sayfasında, Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde bir salonda kitapçıkların yanlış dağıtıldığı, 20 dakika sonra hatanın farkına varıldığı, kitapçıkların toplanarak doğru kitapçıkların tekrar dağıtıldığı ve böylece öğrencilerin 20 dakikasının boşa gittiği haberlerine sınav sorumlusu ile ilgili salonun başkanı ile gözetmenin yazılı beyanlarını aldığını belirtti.

Sınavın vaktinde ve 160 dakika olarak yapıldığını ifade eden Yıldırım, "Binanın sınav sorumlusu, bina yöneticisi, ilgili salonun başkanı ile gözetmeninin yazılı beyanları alınmıştır. Yapılan inceleme sonunda , habere söz konusu edilen olayın aslının şu olduğu anlaşılmıştır. Soru kitapçıkları sınav başlamadan önce dağıtılmıştır. Öğrenciler dağıtımdan sonra eksiklik olup olmadığını kontrol etmek amacıyla kitapçıklarını harmanlamışlar ve kitapçığın ana sayfasına adı soyadı, salon no ve TC kimlik numaralarını yazmışlardır.

Salon görevlileri, öğrencileri sınav esnasında rahatsız etmemek amacıyla soru kitapçıkları türünü cevap kağıdı üzerinde işaretleyen öğrencilerin kitapçık türünü paraf etmişlerdir. Sonra hatalı dağıtım yaptıklarını fark ederek, kitapçıkları toplamışlardır.

Ardından kitapçıkları dağıtılması gereken şekilde dağıtarak soru kitapçığının ön sayfasındaki daha önce yazılmış olan isimleri sildirmişler ve öğrencilerden kendi isimlerini yazmalarını istemişlerdir. Cevap kağıdı üzerindeki eski kitapçık türünü de öğrencilere sildirerek yeni kitapçık türünü işaretlemelerini söylemişler ve cevap kağıdı üzerinde bunları onaylamışlardır. Eski onayın kenarına da iptal yazıp, sınavı başlatmışlardır. Daha sonra da salon tutanağına gerekli açıklamayı yazmışlardır. Sınav, kurallara uygun şekilde vaktinde başlatılarak 160 dakika olarak uygulanmıştır. Zaman kaybı olmamıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber