Savcı: Boğazına sarılmadım düşmemek için tuttum

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Nisan 2010 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin Tanrıöver ile tartışan iki

koruma polisinin açığa alınmasının yankıları sürüyor. Biri kadın, iki koruma polisi hakkında kamu adına idari soruşturma açıldı

Yüksek yargının başkanlarının Ankara Adliyesi'nde gerçekleştirdiği toplantıda, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin Tanrıöver ile tartışan biri kadın iki koruma polisinin açığa alınmasının yankıları sürüyor. Salonda oturacak yer kalmadığı için 'Burası YARSAV'a destek toplantısı değil' diye bağıran Savcı Tanrıöver'in, kendisine müdahale eden polis memurları Emine Demirel ve Muzaffer Gümüş'ten şikayetçi olmadığı, açığa alınan iki polis memuru hakkında kamu adına idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

AKŞAM'ın ulaştığı Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin Tanrıöver, olayla ilgili resmi bir şikayet başvurusu olmadığını belirterek, 'şikayetçi olmadım ve olmayacağım' dedi. Danıştay 4'üncü Dairesi Başkanı Miyase Engin Kumrulu, koruması Emine Demirel'in açığa alınmasıyla ilgili bir yorumda bulunmadı. HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun, koruması Muzaffer Gümüş'ün açığa alınmasıyla ilgili gelişmeleri izlediğini söyledi. AKŞAM'a konuşan Ertosun, 'Korumam sadece görevini yaptı. Açığa alınmamalıydı' dedi.

BOĞAZINA SARILMADIM

Yüksek yargının başkanlarının yaptığı toplantıda Savcı Mustafa Şahin Tanrıöver ile biri kadın iki koruma polisi arasında yaşanan arbedenin ayrıntıları netleşmeye başladı. Savcı Tanrıöver'in şikayetçi olmadığı, iki korumanın kamu adına başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alındığı ortaya çıktı. Tanrıöver'in yakın çevresine, kadın koruma polisi Demirel'in 'boğazını sıktığı' iddiasıyla ilgili olarak; 'Korumanın boğazına yapışmadım. Düşüyordum, anlık bir tutunma oldu. Savcı olduğumu söylememe rağmen kolumdan çekildim. Çıkarmak istediler. 'Çıkartabiliyorsanız çıkarın' diye tepki gösterdim. Olaydan sonra da, kadın polise 'hakkınızı helal edin' dedim. Hanımefendi sert bir tonla, 'ne yani Savcı Bey, Hakkari'ye sürülürsem ne olacak' diye cevap verdi. Ben de kendisine 'merak etme ben sana yardımcı olurum' dedim. Polis memurları hakkında resmi bir şikayetim de olmadı' dediği öğrenildi.

AÇIĞA ALINMAMALIYDI

HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun da koruması Muzaffer Gümüş'ün açığa alınmasını değerlendirdi; 'Korumamın savcı beye yönelik bir müdahalesi yok. Soruşturma sonunda göreve iade edilecektir, diye düşünüyorum. Görüntüleri de izledim. Görevini yapıyor ve çıkan arbedeyi önlemeye çalışıyor. Polisin bulunduğu yerdeki görevi ne olursa olsun, trafik polisi de olsa, koruma da olsa asayişlik bir durum olunca müdahale etmelidir. Görüntülere baktım korumam belinden tutup ayırmaya çalışıyor. Bence açığa alınmamalıydı. Ama artık soruşturma açılmış sonucu bekleyeceğiz' dedi.

Z. Kıvanç EL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber