Şahitlere göre, açığa alınan polis memuru ağır tahrik altında kalmış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2010 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde geçen salı günü sokakta bir kişiyi başından vuran sivil polis memuru M.Ü.'nün ağır tahrik altında kaldığı belirtildi.

Kuşadası Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ifade veren görgü tanıklarının 13'ü polis memurunun tahrik altında kaldığını söylerken 3 görgü tanığı ise bunun tam tersi ifade verdi.

50. Yıl Caddesi'nde meydana gelen olayda başından ağır yaralanan Umut Tamaç'ın (27) şizofren olduğu, bugüne kadar da üç defa Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü, son tedavisini ise kendisini yaralan polis memuru M.Ü'nün götürdüğü öğrenildi.

Olay günü, sivil polis memuru M.Ü., Tamaç'ın zorla para tahsis ettiği gerekçesiyle hakkında arama emri bulunduğu için aradığı belirtildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen görgü şahitleri, "Tamaç'ın bir arabası varmış. Tamaç arandığı için polis bu aracı el koymuş. Bunun üzerine Tamaç, polis memuruyla cadde boyunca yan yana yürüdü. Polis memuru fazla yanaşmadı, çünkü belinde bıçak vardı. Karakola gitme teklifini kabul etmediği gibi sürekli küfür ediyordu. Polis memuru ise 'benim başımı belaya sokma' diye tepki gösteriyordu. O da 'erkeksen vur da görelim' diye küfürler ediyordu. Yolun sonunda kelepçe takmak istedi, buna karşı diren Tamaç, belindeki bıçağı çekti. Polis memuru da havaya ateş açtı. Bacağına doğru ateş etti. 'Yere yat' diye bağırdı. Yere yatınca da polis tabancayı başına kabzasıyla vurur gibi yaparken bir anda silah patladı. Öyle yere düşünce tutup tekrar kafasına silah koymadı." şeklinde konuştu. Silahtan çıkan kurşunun Tamaç'ın sağ gözünün üstünden girerek sol çenesinden çıktığı belirtilirken ağır yaralanan Tamaç'ın önce Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, oradan da Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi.

Aydın Valiliği ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Kuşadası ilçemizde meydana gelen müessif olaya ilişkin olarak ulusal bir gazetede yayımlanan haber incelenmiştir. Bir görevin ifası

esnasında, bir vatandaşımızla bir polis memurumuz arasında meydana gelen olay, teessürle karşılanmıştır. Olayla ilgili adli soruşturma, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Ayrıca Valiliğimizce de idari soruşturma başlatılmış olup ilgili

polis memuru hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştır. Olay, bütün hukuki boyutlarıyla yetkili makamlarca adil ve objektif biçimde soruşturulmaktadır. Söz konusu gazetede ismi geçen kişilerin de ifadesine başvurulacağı tabiidir. Olayın örtbas edilmesi, kapatılması söz konusu değildir. Yaralı vatandaşımızın acil şifa bulması için gerekenler yapılmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber