Muayene katkı payına halk çözümü

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 16 Nisan 2010 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanelerden alınan katılım payını ödemek istemeyen vatandaşlar yeni bir çare buldu.Özel hastanelere gelen vatandaşın katkı payı vermemek için hastanelerin acil servislerine gitmesi bu servislerde tıkanmalara neden oluyor. Bu durum vatandaşın mağduriyetine sebep oluyor. Özel Hastaneler Platformu Derneği Başkanı Mehmet Altuğ, özel sektör olarak başından beri katılım payının olması gerektiğini ancak kamu hastaneleri ile özel hastaneler arasındaki rakamın eşitlenmesini savunduklarını vurguladı.

BÜYÜK FARK VAR

Dr. Altuğ, ?Biz ihtiyaç sahibi insanların da bu hizmeti almasını istiyoruz. Katılım payının kamu hastanelerinde 8 TL, özel hastanelerde 15 TL olması kabul edilebilir bir durum değildir? dedi. Bu farkın özel hastaneleri olumsuz etkilediğini savunan Dr. Altuğ, ?Başvurularda çok önemli azalmalar var. Hatta belki hastalar zamanla katılım paylarını ödeyemeyecek noktaya gelecek? şeklinde konuştu.

Hem hastalar hem çalışanlar mağdur!

Kamu hastaneleriyle eşit koşullarda sağlık hizmeti sunmak istediklerini söyleyen Özel Hastaneler Platformu Derneği Başkanı Mehmet Altuğ şöyle konuştu: ?Mevzuat gereği hasta acil servise geldiğinde katılım payı ödemiyor. Bu durum acil servislerde tıkanmalara yol açıyor. Hem hastalar hem de sağlık çalışanları mağdur oluyor.?

HABER: İmge YÜCETÜRK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber