Öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 10 yaralı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Nisan 2010 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, hatalı sollama yaparak şerit değiştiren bir otomobil, karşı yönden gelen öğrenci servisi ile kafa kafaya çarpıştı. Feci kazada otomobil sürücüsü 22 yaşındaki Mehmet Aydın yaşamını yitirirken, 8'i öğrenci 10 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 13.00 sıralarında Siverek-Diyarbakır karayolunun 12. kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, Şanlıurfa yönüne gelmekte olan Mehmet Aydın yönetimindeki 80 FB 044 plakalı otomobil, hatalı sollama yaparak şerit değiştirince karşı yönden gelmekte olan 35 yaşındaki Cengiz Kırtay yönetimindeki 63 EG 290 plakalı servis minibüsü ile çarpıştı. Her iki aracın da kullanılamaz hale geldiği kazada, otomobil sürücüsü Mehmet Aydın olay yerinde yaşamını yitirirken yanında bulunan kardeşi 24 yaşındaki Eyüp Aydın ile, içerisinde ilçe merkezinden Kartal Köyü'ne taşınan 17 öğrencinin bulunduğu minibüsteki 8'i öğrenci 9 kişi yaralandı. Kaza sonrası Siverek-Diyarbakır karayolu ulaşıma kapanırken, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ambulans ile getirildikleri Siverek Devlet Hastanesi'nde tedavi edilirken, yaklaşık yarım saat trafiğe kapalı kalan karayolu da, araçların çekilmesinin ardından yeniden ulaşıma açıldı.

İlçe merkezinden taşımalı olarak Kartal Köyü'ne giden ve kazada hafif şekilde yaralanan 8 öğrenci Siverek Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edilirken, ilk müdahaleleri yapılan Cengiz Kırtay ile Eyüp Aydın ise hayati tehlikeleri bulunduğu için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayı duyan çok sayıda öğrenci velisinin de hastaneye akın ettiği kazada hafif yaralanan küçük çocuklar, "Yolda giderken birden önümüze çıkan arabaya çarptık. Her şey bir anda oldu ve biz çok korktuk" dedi.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber