100 Temel Eser tek temel sorun müstehcenlik

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Nisan 2010 11:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ?21'inci Yüzyıl Öğrenci Profili Çalıştayı?na daha önce içeriklerinin değiştirildiği ve müstehcenlik içerdiği gerekçesiyle tartışma konusu olan ?100 Temel Eser? damga vurdu. Önceki gün sona eren iki günlük çalıştayda beş öğretmen grubu, eğitim ve öğretimine ilişkin soru ve önerileri sıraladı.

Ancak ?100 Temel Eser'in okullarda okutulmasını sağlayacak tedbirler alınmalı? önerisi üzerine salon karıştı. Bir grup öğretmen ?Hangi okulda 100 Temel Eser okutularak öğrenci mezun ediliyor. Gerçekçi olalım? diye tepki gösterince, ?Bunu beceremeyen, okullarda, öğrencisine 100 Temel Eser'i okutamayan öğretmen olmasın? eleştirisi geldi.

Salonu terk ettiler

Çalıştayın oturum başkanlığını yürüten MEB Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanı Halil Rahman Açar'ın müdahalesiyle sakinleştirilen öğretmenlerden bir kısmı salonu terk etti. MEB'in 100 Temel Eser uygulamasının doğru olduğu konusunda fikir birliğine varan öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya sunulacak raporda konu ?100 Temel Eserin okutulması sağlanmalı? şeklinde işlendi.

Katsayıdan mutsuzlar

Çalıştayda dikkat çeken husus da meslek lisesi öğrencilerinin katsayı uygulamasından dolayı mutsuz olduğu ve eğitim sisteminin sınav odaklı olduğu eleştirisiydi. Öğretmenler okullarda demokrasi eğitimi verilmeli konusunda da görüş birliğine vardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber