Eğitim Sen'den Ankara'da miting

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2010 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen, "demokratik, kamusal, parasız, nitelikli eğitim; örgütlü, güvenceli çalışma hakkı ve demokratik yaşam" talebiyle, Ankara'da miting düzenledi.

Türkiye'nin farklı illerinden otobüslerle Ankara'ya gelerek, Kurtuluş Parkı'nda toplanan Eğitim Sen'liler, Ziya Gökalp Caddesi'nden Kızılay'a doğru yürüyüşe geçti.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ve sendikaların da destek verdiği miting nedeniyle araç trafiğine kapatılan caddedeki yürüyüş boyunca, Türkçe ve Kürtçe şarkılar çalındı, sloganlar atıldı.

Yürüyüş, Selanik Caddesi girişinde sona erdi. Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, "Hükümet, önceki hükümetlerin izinden giderek, eğitimi ticarileştirip, neredeyse tamamen paralı hale getirdi" dedi.

Hükümetin eğitime kaynak olmadığını söylediğini iddia eden Kılıç, "eğitime bulunamayan kaynağın sermayeye bulunduğunu" ileri sürdü, dershanelerin çeşitli teşviklerle özel okula dönüştürülmesi önerisini eleştirdi.

Grev hakkının olmadığı bir toplu sözleşmeyi kabul etmeyeceklerini dile getiren Kılıç, "Anayasa paketinde eğitim, sağlık, yani vatandaşların en temel hakları güvence altına alınmıyor. Yine yok sayılıyoruz. Yine yokluğa, yoksulluğa mahkum ediliyoruz. Böyle bir anayasa değişiklik taslağını kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

KESK Genel Başkanı Sami Evren de TBMM'de 18 Nisan Pazartesi günü Anayasa değişikliği görüşmelerinin başlayacağını hatırlatarak, "İktidarla muhalefet uzlaşır mı uzlaşmaz mı bilmiyoruz. Şayet bu ülkenin demokratikleşmesini istiyorlarsa, uzlaşacakları kesim, kamu emekçileridir, işçi sınıfıdır, Alevilerdir, Kürtlerdir" diye konuştu.

Mevcut Anayasa'nın, demokrasiyle, insan haklarıyla, örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerle dolu olduğunu ileri süren Evren, değişiklik paketinin de isteklerini tam olarak yansıtmadığını söyledi.

Bu arada, yapılan konuşmaların ardından sona eren miting sırasında alınan yoğun güvenlik önlemlerine, bir polis helikopteri de havadan destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber