Hastasını ameliyatta bırakan doktora dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2010 16:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Adana'da plastik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sabri Acartürk'ün, daha önce göğsünden ameliyat ettiği hastasını, şikayetin sürmesi nedeniyle tekrar ameliyata aldığı sırada sinirlenerek masada bıraktığı iddiasıyla yargılama başlatıldı.

Adana'da plastik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sabri Acartürk'ün, daha önce göğsünden ameliyat ettiği hastasını, şikayetin sürmesi nedeniyle tekrar ameliyata aldığı sırada sinirlenerek masada bıraktığı ve ameliyatı gerçekleştirmediği iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Adana 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, ''hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak'' suçlamasıyla 7 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanık Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik-Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Sabri Acartürk (66) ile müşteki Bircan Y'nin avukatı hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısınca okunan iddianamede, Bircan Y'nin göğsündeki sarkma nedeniyle Acartürk'e hastanede özel hasta olarak muayene olduğu ve 13 Ağustos 2009 tarihinde ameliyat edildiği kaydedildi. Bircan Y'nin, şikayetinin sürmesi nedeniyle Acartürk'e tekrar başvurduğu ve Acartürk'ün ikinci kez ameliyat kararı aldığı ifade edilen iddianamede, ''12 Eylül 2009 tarihinde ücretli hasta olarak tekrar ameliyata aldığı Bircan Y'ye narkoz verilmesinin ardından, Bircan Y'nin durumunu gündeme getirmesi sebebiyle sinirlenen Acartürk'ün, müştekinin işlemini yapmayıp o haliyle ameliyat masasında bırakarak ayrıldığı anlaşılmıştır'' denildi.

Savunmasını yapan Acartürk de, 35 yıllık plastik cerrahi uzmanı olduğunu belirterek, ''Hastaya ameliyat öncesi, nasıl ameliyat edeceğim, narkoz ve ameliyat sonrası oluşabilecek komplikasyonlar hakkında bilgi verdim ve hasta da bilgilendirme formunu imzaladı. Bunlar rutin uygulamalardır. Kendisini 13 Ağustos 2009 tarihinde ameliyat ettim'' dedi.

Ameliyatın sorunsuz tamamlandığını kaydeden Acartürk, ''2 gün sonra kontrol için gelmesini söyledim. Hasta da ameliyat ücretini hastane döner sermayesine yatırdı. Daha sonra ikinci bir ameliyat gerçekleştirmedim. Hastane kayıtlarında da böyle bir ameliyat yoktur'' iddiasında bulundu.

Bircan Y'nin avukatı ise müvekkilinin gelecek duruşmada hazır bulunacağını ve ifade vereceğini söyledi.

Mahkeme hakimi de, Bircan Y'nin dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber