Eğitim-Bir-Sen: Mesajı yumrukla vermek bir zihniyetin ifade biçimidir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2010 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, Kayseri'de şehit Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın cenaze törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, bir öğretmenin yumruklu saldırısına uğramasına tepki gösterdi. Etyemez, "Kayseri'de Bakan Yıldız'a yönelik saldırıyı gerçekleştiren şahsın öğretmen olmasından dolayı utandık. Sevgi mesleği olan öğretmenliğin içi nefret dolu kişilerce de icra ediliyor oluşundan büyük üzüntü duyduk." dedi.

Etyemez, Samsun'da Ahmet Türk'e, Kayseri'de Bakan Yıldız'a sallanan yumruklarla, Şırnak'ta askere, yine Samsun'da polise sıkılan kurşunların aynı amaca yönelik olarak Türkiye'nin aydınlık geleceğine atılmış birer dinamit olduğunu söyledi.

Yumrukla, silahla çözülebilecek hiçbir meselenin olmadığını kaydeden Etyemez, şöyle devam etti: "Ancak gerilimden beslenen, varlığını kana, gözyaşına borçlu olan ve idame-i hayatını kanın devamında gören zihniyetler her fırsatta ortaya çıkmakta, huzuru baltalamaktadır. Kayseri'de Bakan Yıldız'a yönelik saldırıyı gerçekleştiren şahsın öğretmen olmasından dolayı utandık. Sevgi mesleği olan öğretmenliğin içi nefret dolu kişilerce de icra ediliyor oluşundan büyük üzüntü duyduk. Yine saldırganın malum sendikanın müfrit savunucusu olarak sendikanın yayın organlarında görüşler serdeden bir kişi olmasından ötürü de sendikacılar olarak büyük utanç duyduk. Sendikacılık düşünce ortaya koymaktır, teklifte bulunmaktır, istemektir, eylem yapmaktır; yumruk atmak asla değildir. Yumrukla, silahla kendini ifade etmeye kalkışmak, 1980 öncesi bir zamana takılmış adam görüntüsü vermektir. Hâlbuki insanlık 21. yüzyılı yaşamaktadır."

Etyemez, mesajını gerek yumrukla gerek kurşunla iletme itiyadında olan zihniyetlerden fersah fersah uzak olduklarını, sevgi medeniyetinin takipçileri olmaktan onur duyduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber