Mumcu için AKP'den istifa edecekler

Haber Giriş : 19 Şubat 2005 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun AKP'den istifa edip yeni bir oluşum hazırlığına girişmesinin ardından, birlikte hareket ettiği arkadaşları da AKP'yle yollarını ayırıyor.

Önümüzdeki hafta, Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, Muğla Milletvekili Hasan Özyer ve Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan ilk istifa edecek isimler olacak. Milletvekilleri toplu istifa yerine, ikişer gün arayla istifa etmeyi planlıyor. Mumcu'ya yakın milletvekilleri, AKP'deki istifaların Mart ayında 10'u aşacağını iddia ediyorlar. İlk etapta istifa etmesi beklenen isimler arasında AKP Edirne Milletvekili Ali Ayağ, Hatay Milletvekili Fuat Geçen, Yozgat Milletvekili Mehmet Erdemir, Isparta Milletvekili Mehmet Sait Armağan'ın da bulunduğu öne sürülüyor.

YENİ PARTİ Bağımsızlarla da temas halinde olan Mumcu ekibi, iki ay içerisinde grup kuracak sayıya ulaşacaklarını iddia ediyorlar. Bağımsız Milletvekillerinden Safter Gaydalı, Ülkü Güney ile Muharrem Doğan'ın da bu sürecin dışında kalmayacağı ifade ediliyor. Mumcu ekibi, CHP'deki muhaliflerin de harekete destek vereceği hesabı yapıyorlar. Sürece diğerlerinden daha sonra katılması planlanan CHP'lilerden en az 10 kişinin sıcak mesaj gönderdiği öne sürülüyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber