Anaokulu öğretmeni görevden alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2010 16:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ilköğretim okulu bünyesindeki okul öncesi eğitim bölümünde öğrencisine fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Lekesiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu'nda, öğretmeninden şiddet gören öğrenciyle ilgili basında çıkan haberler üzerine valilikte yaptığı açıklamada, konuyla ilgili iki müfettişin görevlendirildiğini söyledi.

Soruşturmanın selameti ve iddialar doğruysa benzer uygulamanın diğer çocuklara da yapılmaması için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını ifade eden Lekesiz, şöyle konuştu:

''Konuyla ilgili eş zamanlı olarak idari, disiplin ve ceza soruşturması başlatıldı. Öğretmenimiz valilikçe dün itibariyle görevden uzaklaştırıldı. Konuyla ilgili görevlendirdiğimiz iki müfettiş inceleme yapacak. Yöneticilerin de bu konuda ihmali varsa gereği yapılacak. Bunun için müfettişlerin raporlarını sunmasını bekliyoruz.''

Hatay'da 16 Nisanda, öğretmen F.N'nin, K.E. (6) adlı öğrenciyi, öğretmen masasının altına yüzüstü yatırarak üzerine bastığı ileri sürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber