Gelir İdaresi 1500 vergi denetmeni ve gelir uzmanı alacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Nisan 2010 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Patronlar ile hükümet arasında işsizliğe yönelik tartışmalar devam ederken, memur olmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Memur konusunda ciddi bir alım yapmayı planlıyoruz." açıklamasının detayları belli oldu.

Buna göre kamuya yıl sonuna kadar yaklaşık 70 bin personel alınacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 40 bin öğretmen ve 20 bin polis istihdamı için çalışma yapıldığını bildirdi. Üniversitelerdeki ihtiyaca binaen de 7 bin öğretim görevlisi alınacak. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı, 1.500 civarında vergi denetmeni ve gelir uzmanı, Sosyal Güvenlik Kurumu ise bin civarında müfettiş ve kontrolör memuru almayı planlıyor.

Bu alımların ardından ağırlık kayıt dışı mücadele ve sağlığa verilecek. Gelir İdaresi Başkanlığı 2010 yılı içerisinde 1.500 civarında vergi denetmeni ve gelir uzmanı alacak. Yine Sosyal Güvenlik Kurumu'nun da (SGK) yaklaşık bin kişilik müfettiş ve kontrol memuru almayı planladığı belirtiliyor. Henüz rakam netleşmese de kamuya personel alımı konusunda doktor ve hemşire açığının da giderilmesi hedefleniyor.

Maliye Bakanı Şimşek, kamuya 100 bin memur alınacağına yönelik haberlere açıklık getirdi. "Rakam konusunda bir şey telaffuz etmek istemiyorum." diyen Şimşek, Türkiye'nin ihtiyaçlarına ve bütçedeki kriterlere göre gereken düzenlemelerin yapılacağını kaydetti. Dünya Bankası Türkiye Ülke Ekonomik Raporu çerçevesinde, "Kayıt Dışılık: Nedenler, Sonuçlar, Politikalar" konulu toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Şimşek, mali disiplin ve Orta Vadeli Mali Program'ın önemli olduğunu belirterek herhangi bir sapma beklemediklerini kaydetti. Memur alımlarının bütçe öngörüleri çerçevesinde olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Geçen sene eskiden emekli olanların yerine yüzde 25 oranında yeni personel alınabiliyordu. Biz bunu OVP ve bütçe çerçevesinde yüzde 50'ye çıkardık. Konuya bu çerçeveden bakmak lazım." dedi. Kayıt dışı ile mücadele kapsamında Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarına denetim elemanı alınması konusunda personel rejiminin getirdiği kısıtlamaların kaldırıldığını hatırlattı. Kamuya alınacak özürlü personellerle ilgili bir soru üzerine de bu konuda düzenlemeleri bütçe kanununda gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Şimşek, 38 bin özürlünün istihdamına imkân sağlandığını dile getirdi.

ERCAN BAYSAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber