Öğrenciler, hayallerindeki okulu tasarlayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2010 12:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Meslek örgütü Elektrik ve Elektrik Mühendisleri Enstitüsünün (IEEE) ODTÜ'deki öğrenci kolu IEEE ODTÜ tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek, "Anlat Okulunu Web Site Tasarım Yarışması"na kayıtlar başladı.

Öğrenci kolu IEEE ODTÜ'nün sosyal sorumluluk yönünü temsil eden yarışma ile öğrencilerin erken yaşlarda bilişime yönlendirilmesi ve hayallerindeki okulu tasarladıkları web sitesiyle anlatmaları sağlanıyor.

IEEE'den aldığı destekle birçok kongrede adını duyuran IEEE ODTÜ öğrenci kolunun "2007-2008 yılında Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'nun en başarılı öğrenci kolu" ödülü almasında önemli rol oynayan "Anlat Okulunu Web Site Tasarım Yarışması"nın bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, www.anlatokulunu.com adresinden başvurularını 2 Mayısa kadar yapabilecek. Öğrenciler, bilgi(a)anlatokulunu.com'dan da elektronik posta yoluyla detaylı bilgi edinebilecek.

IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu Eğitimde Bilişim Proje Grubu Koordinatörü Şefika Baltacı, yarışmayla ilgili sorularını yanıtlarken, bilişimin öneminin her geçen gün arttığı günümüzde, web tasarımına ilgi duyan öğrencilerin hayallerini yetenekleriyle buluşturmayı ve genç yetenekleri bilişime yönelme konusunda cesaretlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yarışmanın bu yıl ki farkının Microsoft'un desteği olduğunu anlatan Baltacı, "Microsoft'un desteğiyle 20 finalistimize Haziran ayında 5 günlük web tasarımı eğitimi verilecek. Finalistlerden 15'inin ilköğretim, 5'inin de Yatılı İlköğretim Bölge Okullarından olmasını sağlayarak YİBO'lara kadar ulaşıp, onların da hayatında güzel etkiler bırakmak istiyoruz" dedi.

Kampın sonunda finalistlerin Türkiye'nin en seçkin bilişim dergilerinin editörlerinden ve bilişim konusunda uzman isimlerden oluşan jürinin önünde sunum yapacağını belirten Baltacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlköğretim öğrencileri arasından seçilecek ilk 3 öğrencimizi ve YİBO'daki öğrenciler arasından seçilecek birincimizi de sürpriz hediyelerle Ankara'dan uğurlayacağız. Haziran ayı Ankara ODTÜ'de öğrencilerle geçireceğimiz etkinliklerle dolu, öğrencilerin sosyal yönlerini ve bilgilerini güçlendirecekleri 5 günümüz var. Planladığımız aktiviteleri gerçekleştirmek için şimdiden çok heyecanlıyız.

Heyecanımıza ortak olmak isteyen ve kendilerini farklı bir ortamda, en iyi şekilde geliştirmek isteyen tüm ilköğretim ve yatılı ilköğretim bö lge okulu öğrencilerini Anlat Okulunu Web Site Tasarım Yarışmamıza bekliyoruz."

Baltacı, öğretmenlerin de Milli Eğitim Bakanlığı ve Microsoft tarafından düzenlenen eğitim ve seminerlere katılma fırsatı bulacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber