MHP'li Vural: Vekilliği düşen Türk'ün adı okundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2010 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa değişikliği teklifinin 1. maddesinin oylamaları sırasında, milletvekilliği düşürülen Ahmet Türk'ün de adının okunduğunu belirterek, görüşmelerde özensiz davranıldığını ileri sürdü.

Vural, düzenlediği basın toplantısında, Anayasa değişikliği görüşmelerinde iktidar partisinin tutumunu eleştirdi.

Görüşme ve oylamaların sağlıklı bir ortamda yapılmadığını savunan Vural, Anayasa değişikliğinin yangından mal kaçırır gibi çıkartıldığını iddia etti.

Vural, Genel Kurulda 18 saate varan çalışmalar yapıldığını belirterek, "TBMM'de uyuklayan bakanların olması, milletvekillerinin çıkması, bunlar yakışmıyor. Bugün maalesef özel gündemle Anayasa değişikliği yapılmakta. 'Şu madde bitinceye kadar' diye tehditkar bir tavırla milletvekilleri adeta zoraki bir görüşme trafiğine ve oylamasına mecbur bırakılıyor" diye konuştu.

Oylamalarda gizliliğe riayet edilmediğini ileri süren Vural, hukukun sindirilmesi gerektiğini söyledi.

"AKP yöneticileri, bu süre içerisinde oylamanın gizliliğini ihlal eden girişimler karşısında tavırsız kalmıştır" iddiasında bulunan Vural, hiçbir milletvekilinin dayatma altında kalmak istemeyeceğini, milletvekillerinin bu dayatmadan uzak ortama sürüklenmesi gerektiğini vurguladı.

"Uyuyan, çay içen milletvekilleri..."

Görüşmeler sırasında uyuyan milletvekilleri ile Genel Kurulu yönetirken çay içen Başkanvekili Sadık Yakut'un fotoğrafını gösteren Vural, "Bunlar yakışmaz, doğru şeyler değil" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İtalya gezisini iptal etmesini eleştiren Vural, "Başbakan Roma'yı bile yaktı. İtalya'ya gitmekten vazgeçti. Devletin işi varsa, bir Başbakanın bir oy uğruna devletin işini aksatması, Meclis başkanının bir oy için bile Meclisi yönetme ısrarını sürdürmesi, Anayasa değişikliğinin hangi ortamda yapıldığını ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın, ilk gün yapılan görüşmeler için "Ben bu tabloyu AB'ye nasıl anlatacağım" dediğini belirten Vural, "Beyefendiye bakın. Komiser mi bunlar? Ben Türk milletini temsil ediyorum. TBMM başka devletlere hesap vermez" dedi.

Ahmet Türk'ün isminin okunuşunu gösterdi

Meclis TV'nin görüntülerinin olduğu cd'yi gazetecilere dağıtan ve cep telefonundan görüntüleri izleten Vural, teklifin 1. madde oylamaları sırasında milletvekilliği düşürülen ve kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün adının Mardin listesinden okunduğunu söyledi. Vural, "Nasıl TBMM'li yönetiyoruz, nasıl oy kullanıyoruz?" diye sordu.

CD'nin "çakma" olmadığını ifade eden Vural, gazetecilere "Yarın, öbür gün sizin de isminiz okunabilir. Birden bire milletvekili seçilmiş sayılabilirsiniz" diye espri yaptı.

Vural, "Oy kullandı mı kullanmadı mı, bilmiyorum. Hazırunda ismi olduğuna göre... Böyle bir Anayasa tartışmaları ve görüşmeleri içerisindeyiz. Daha sağlıklı bir ortam içerisinde, milletin ve milletvekillerinin tartışmaları dinleyebileceği, oyları da vicdanlarıyla kapalı ortamda, kapkara kutuda vicdanıyla baş başa kalarak oy kullanmasını arzu ediyoruz. Meclis zemininde daha önce hiç rastlamadığımız, ikna odaları mı kuruluyor ikna görüşmeleri mi yapılıyor? Bu aralar bakanların, grup başkanvekillerinin bir yerlere ziyareti fazlalaştı. Bırakın milletvekillerini, nedir bu?" dedi.

Vural, Tuğrul Türkeş'in oylamalara katılmamasına rağmen oy kullanmış gibi listede göründüğünü, sayımda sayılmamasına rağmen özensizlik yapıldığını belirtti.

Türk ve Yıldız'a atılan yumruklar

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün, Türk'e ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yapılan saldırıların arkasında aynı elin bulunduğuna yönelik ifadelerinin bulunduğunun sorulması üzerine de Vural, "Bu konuşanlar Fransa'nın Bakanı mı acaba? Fransız Bakan mı bunlar? Bu eli bulacak, onları durduracak olan kim? Bunlar acziyet içerisinde, laf ola beri gele söylüyorlar. Kim varsa sonuna kadar, bunların arkasına gitmeleri gerekir. Reşadiye'de 7 askerimiz şehit edildiği zaman da bunu PKK'nın yapmadığını başka organizasyonlar olduğunu söyleyenler de yine bu Hükümetin üyeleriydi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber