Engellilerden sınav protestosu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Nisan 2010 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın 5 bin engelli memur almak için açtığı sınavda yüksekokul mezunu olma şartı, 40 yaş sınırı ve başvuru için 110 TL istemesi, engelli dernekleri tarafından Taksim'de protesto edildi. Katılan işitme engellilerin de anlayabilmesi için, okunan açıklama simultane olarak işaret diline çevrildi.

Protestoda ?Biz engelli değiliz, siz engelleyensiniz?, ?Çalışma umudumuz paralandı? gibi dövizler taşındı. 40'a yakın engellinin katıldığı etkinlikte basın bildirisini okuyan Sevgi Yüksel, ?Engelliler, yıllardır iş arıyor. Bu sınav için oldukça umutlandık. Ancak yaş sınırı, çok sayıda arkadaşımızın iş umudunu bitirdi. Ayrıca en az yüksekokul mezunu olma şartı da, çok ağır. Engellilerin eğitim almakta, fırsat eşitliğinin olmadığını en iyi bilen kurumun Milli Eğitim Bakanlığı olması gerekir? dedi.

Devlet İstatistik Enstitüsü'nün yayınladığı veriler göz önünde bulundurularak başvuru şartlarının tekrar düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Sevgi Yüksel, ?Engelli bireylerin de üretime katılmasının önünü açıcı iyi niyet ve anlayışa ihtiyaç var? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber