Kredi kartı taksitine sınırlama gıdadan başlıyor

Haber Giriş : 19 Şubat 2005 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekmek ve domatese bile kredi kartına 10 taksit yapılmasından sonra hükümet ve bürokratlardan gelen eleştiriler üzerine harekete geçen Türkiye Bankalar Birliği, yeni bir uygulamaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili görüş alışverişinin Bankalar Birliği nezdinde devam ettiğini belirten Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, ilk tedbirlerin gıdada alınabileceğini açıkladı. Kredi kartı pazarında yüzde 7,5'luk paya sahip Finansbank'ın malî sonuçlarının değerlendirildiği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahinbaş, ?Bu kadar taksit bence de fazla; belli düzenleme yapılması şart. Belli mal gruplarına taksit uygulamasını azaltmak mümkün olacak. Şu anda görüş alışverişi yapılıyor. İlk önlemler gıdadaki taksit uygulamasında alınacak diye düşünüyoruz.? dedi.

Geçen yılı 191,6 milyon YTL net kâr ile tamamlayan Finansbank, Hazine bonosu ağırlıklı yapıdan kredi ağırlıklı yapıya geçerken, banka bilançosunda Hazine bonosunun payı yüzde 15'e çekildi. Herhangi bir yabancı banka ile görüşme içinde olmadıklarını, bunun önümüzdeki dönemde de söz konusu olmayacağını vurgulayan Şahinbaş, son iki senede Finansbank'ın gerek pazar payı, gerekse piyasa değerindeki artışı örnek göstererek, ?İyi ki yabancı ortak düşünmemişiz.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber