Savcı Murat Gök tazminata mahkum oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Nisan 2010 13:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bir süre önce emekli olan İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yaşar Özer Bölükbaşı'nın, dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'e karşı açtığı tazminat davası sonuçlandı. Savcı Gök, sanık olmadığı halde adını rüşvet davasıyla ilgili iddianamede geçirdiği için kendisinden şikayetçi olan Bölükbaşı'ya 2 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Emekli olan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yaşar Özer Bölükbaşı'nın adı, daha sonra Özel Yetkili eski Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla, adliyedeki rüşvet iddialarına yönelik olarak 2008 yılında gerçekleştirilen Yengeç Operasyonu'nun iddianamesinde geçti. Sanıklar arasında yer almayan Yaşar Özer Bölükbaşı'nın, örgüt üyesi olmak suçundan İzmir F Tipi Cezaevi'nde bulunan bir hükümlünün, kız arkadaşıyla görüşmesi konusunda yardımcı olmaya çalıştığı iddia edildi. Bu konuyla ilgili olduğu öne sürülen telefon görüşmeleri de basına yansıdı. Yaklaşık 100 sayfalık iddianamede adı geçen Yaşar Özer Bölükbaşı, operasyon kapsamında gözaltına alınan bir avukatla telefon görüşmelerine ayrıntılı olarak yer verildiğini belirterek, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'e dava açtı. Emekli Başsavcı Vekili Yaşar Özer Bölükbaşı, hakkında açılmış herhangi bir dava, soruşturma olmadığını belirterek, suç örgütü üyeleriyle aynı iddianamede adının geçirildiğini, birçok ilde Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığını ve bu iddialara çok üzüldüğünü söyledi. Savcı Murat Gök'ten 10 bin TL manevi tazminat istedi.

Yaşar Özer Bölükbaşı'nın İzmir 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı tazminat davasında, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muzaffer Öztürk de tanıklık yaptı. Öztürk, ailece görüştükleri meslektaşı Bölükbaşı'nın adının iddianamede bu şekilde geçmesinden dolayı çok sıkıntılar yaşadığını, 65 yaşında böyle bir durumla karşılaşmasının kendisini çok üzüldüğünü anlattı. Öztürk, meslektaşının bu olaydan dolayı kendisine, çok küçük düşürüldüğünü söylediğini de aktardı. Davanın son duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya Bölükbaşı ve Samsun'a atanan Savcı Gök'ün avukatları katıldı. Hakim, davalı savcı Murat Gök'ün, emekliye ayrılan savcı Yaşar Özer Bölükbaşı'ya 2 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç da, soruşturma görevinden alındığı aşamada kendisiyle ilgili sözleri nedeniyle, Savcı Murat Gök'e ve bu sözleri haberleştiren gazeteye karşı açtığı 10 bin liralık tazminat davasını kazanmıştı. Mahkeme Gök ve gazeteyi 5'er bin lira tazminat ödemeye mahkum etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber