Ülkücü camianın ünlü isminden, Ahmet Türk'e kardeşlik ziyareti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2010 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Musa Serdar Çelebi'den Ahmet Türk'e, kardeşlik ziyareti

Samsun'da uğradığı yumruklu saldırı sonucu burnu kırılan kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı lideri Ahmet Türk'ün dün sürpriz bir ziyaretçisi vardı. 12 Eylül öncesinin önde gelen ülkücülerinden ve adı Mehmet Ali Ağca'yla birlikte Papa suikastında geçen Avrupa Türk-İslam Birliği kurucusu Musa Serdar Çelebi, Türk'e 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu

Türk'ün evinde gerçekleşen ziyaret sonrası ikili, kameraların karşısına geçerek kardeşlik mesajları verdi. Çelebi, "İnsanımızı birbiriyle çatıştırıp, bunun üzerinden çıkar elde etmek isteyenlere meydanı bırakmamak için çabalıyoruz." açıklamasını yaptı. "Kürt kardeşlerimizin bölünmekten yana olmadıklarını görüyoruz." diyen Çelebi şöyle devam etti: "Biz de hep beraber Kürt kardeşlerimizin eşit bir vatandaşlık ilkesi içinde doğal haklarını sonuna kadar kullanabilecekleri demokratik bir Türkiye'de kıyamete kadar yaşayacağız." Ahmet Türk de, "Bu ziyaret, halkları karşı karşıya getirmek isteyenlere verilen en güzel cevaptır." ifadelerini kullandı.

Türk ve Kürtlerin binlerce yıllık kardeşliğinin bundan sonra da devam edeceğini belirten Çelebi, çatışmadan çıkar sağlamak isteyen bazı siyasetçilerin işi zorlaştırdığına dikkat çekti. Çelebi'nin kardeşlik mesajlarına aynı üslupla cevap veren Türk, "Bu, nezaketi gösterip beni ziyaret etmelerini çok önemsiyorum. Bu halkları karşı karşıya getirmek isteyenlere cevaptır. Oyunu bozmak için bir adımdır." dedi.

Emekli Binbaşı Tarık Çelenk'le birlikte Ahmet Türk'ün Çukurambar'daki evine bir demet çiçekle gelen Çelebi, Türkiye'nin 12 Eylül darbesine giden yolda büyük acılar çektiğini, aynı silahtan çıkan kurşunların hem bir ülkücüyü hem de solcuyu hedef aldığını vurguladı. Çelebi, "Bugün Türkiye benzer senaryolarla karşı karşıya. Bir anda yumruklar atılıyor. Kardeşlik yolları döşenmeye çalışılırken, diğer taraftan herkesin tedirgin olduğu bir iklime doğru sürükleniyoruz. Bütün Kürt kardeşlerimizi bölücü, tüm Türkleri de Kürtlerin düşmanı olarak görmek gibi bir önyargı oluşmuş. Kürt kardeşlerimiz bayrakla, devletle bir sorunlarının olmadığını söylüyor. Kardeşlerimizin böyle düşündüklerini görünce ortada sorun kalmıyor." değerlendirmesinde bulundu. Ülkeyi parçalamak ve bölmek isteyenlerin her zaman olabileceğinin altını çizen Çelebi, "Seçkinlerin diğerlerini köleleştirdikleri bir Türkiye istemiyoruz." dedi. Kürtlere "Biz aynı imparatorluğun çocuklarıyız." diye seslenen Çelebi, "Türkler ve Kürtlerin bir arada yaşama sorunu olamaz." mesajını verdi.

Ahmet Türk de Çelebi'nin birlik mesajlarını karşılıksız bırakmadı. Sorunların diyalog ve uzlaşıyla çözüleceğine inandığını söyleyen Türk, "Hiç kimsenin Türkiye'yi gerginleştirmeye ve insanlarımızı birbirine kırdırmaya hakkı yok. Bir Kürt'ün demokratik hak ve özgürlüklerine kavuşması, Türklerin özgürlüklerini kısıtlamaz. Halklarımızın, insanlarımızın kardeşçe, özgürce yaşadığı bir geleceği görmek istiyoruz. Siyasetçilerden de halkın ve sivil toplumun gösterdiği hassasiyeti bekliyoruz." dedi. Çelebi'nin ziyaretini çok önemsediğini vurgulayan Türk, ziyaretle ilgili olarak, "Geçmişte ayrı yerlerden olmamıza rağmen, insanlarımızın geleceğini düşünüyorsak, bunu önemli bir gün olarak görmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber